Fekete keresztapák sikeres szereplése a vásznon

Hollywood. Két új amerikai film arat sikert a fekete maffia két főszereplője történetének megörökítésével. Mindkét film a ma is élő, az 1970-es évek Harlemében uralkodó drogkereskedőről szól.
Az egyik filmet Ridley Scott rendezte, American Gangster a címe, és Frank Lucas szerepét Denzel Washington alakítja.

Hollywood. Két új amerikai film arat sikert a fekete maffia két főszereplője történetének megörökítésével. Mindkét film a ma is élő, az 1970-es évek Harlemében uralkodó drogkereskedőről szól.

Az egyik filmet Ridley Scott rendezte, American Gangster a címe, és Frank Lucas szerepét Denzel Washington alakítja. Lucas annak idején egy másik nagy afroamerikai maffiózó, Ellsworth Bumpy Johnson védenceként haladt előre a pályán, és a heroin királyává vált. A drogot közvetlenül Vietnamból hozatta az amerikai katonák csomagjaiban. Gyengéje, mint általában minden alvilági figurának, mérhetetlen pénzéhsége volt, valamint üldözője, Richie Roberts, aki a legenda szerint azzal vívta ki kollégái tiszteletét, hogy talált egymillió dollárt, és azt visszaszolgáltatta, nem volt korrumpálható, addig üldözte, amíg sikerült őt börtönbe juttatnia. Robertset a filmben Russell Crowe alakítja. A másik alkotás dokumentumfilm. A címe: Mr. Érinthetetlen. Rendezője, Marc Levin egy másik drogkeresztapa, Nicky Barnes portréját rajzolta meg benne. Barnes, akivel 1977-ben a The New York Times készített interjút a filmmel azonos címen, Gucci-szemüvegben, mint egy rocksztár állt a kamerák elé, és azzal dicsekedett, hogy a rendőrség nem tudja őt letartóztatni.

A két „boss” utálta egymást akkor is, most is. Ugyanis nemcsak hogy életben vannak, de mindketten szabadlábon is, annak ellenére, hogy életfogytiglanra ítélték őket. Barnes a filmben maga mondja el: úgy sikerült kijutnia a börtönből, hogy közeli munkatársaitól kezdve a legkisebb terjesztőig mindenkit feladott bosszúból, mivel megtudta, hogy azok távollétében mesés üzleteket kötnek.

Lucas a tanúknak járó védelem alatt elrejtőzve élvezi vagyonát. Tolószékben ülve részt is vett a forgatáson, segített a forgatókönyv megírásában. Őt azért engedték szabadon, mert tanúvallomása alapján száz korrupt rendőrt sikerült letartóztatni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?