Fegyverek, Rózsák és Sex

Tudom, februárban megfogadtam: csak akkor írok a Guns N’ Rosesról, ha kezemben lesz a legalább hat éve készülő, már számtalanszor beharangozott, majd elhalasztott Chinese Democracy (Kínai demokrácia) című album. Lemez továbbra sincs, de muszáj megszegnem az ígéretemet.

Tudom, februárban megfogadtam: csak akkor írok a Guns N’ Rosesról, ha kezemben lesz a legalább hat éve készülő, már számtalanszor beharangozott, majd elhalasztott Chinese Democracy (Kínai demokrácia) című album. Lemez továbbra sincs, de muszáj megszegnem az ígéretemet. Van ugyanis koncertsorozat, amelynek keretében ma Budapest az állomás.

A rajongók és a szakma egyaránt várta a világkörüli turné kezdetét, amely a 3300 férőhelyes New York-i Hammerstein Ballroomban indult. Axl Rose korábbi zenésztársait egy kivétellel elűzte maga mellől, ennek megfelelően senki sem tudta pontosan, újonnan kik alkotják együttesét. A következő zenészek álltak vele színpadra: Dizzy Reed (a ’91-es Use Your Illusion című duplaalbum óta tag) és Chris Pittman billentyűsök, Robert Finck (ex-Nine Inch Nails), Richard Fortus és Ron ”Bumblefoot” Thal gitárosok, Tommy Stinson basszusgitáros és Brian ”Brain” Mantia dobos (ex-Primus). A koncerten vendégszerepelt az egykori Skid Row frontembere, Sebastian Bach is egy duett erejéig, a My Michelle című dalt adták elő. A koncert időutazás volt, a zenekar összes lemezéről elhangoztak slágerek.

Axl a közelmúltban egy New York-i rádióműsorban késő őszre ígérte a Kínai demokrácia eljövetelét... A koncerten is megemlítette. „Ti képesek vagytok tovább visszatartani a levegőt, mint David Blaine. Köszönet érte” – mondta, összefüggésbe hozva korongját a New York-i mutatványos kis híján végzetes kimenetelű kísérletével a víz alatt tartózkodás rekordjának megdöntésére. A közönség megnyugtatására eljátszottak róla öt dalt: a Madagascar, IRS, The Blues, TWAT (There Was A Time) és Better címűeket. A több mint kétórás koncertet a február 6-án negyvennegyedik életévét betöltött énekes hátrafogott hajjal, kigombolt bőringben, hatalmas kereszttel a nyakában énekelte végig. Meglepően közvetlen volt a lelkes közönséghez, több rajongóval is kezet fogott.

A Guns N’ Roses ma este a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A legendás zenészek színpadra lépése előtt az újjáalakult Sex Action zenél. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?