Elismerő kritika és közönségsiker?

Az 1968. május 28-án Melbourne-ban született Kylie Minogue pályafutása korántsem nevezhető szokványosnak. Kimagasló sikerek és több – köztük egy évekig tartó – hullámvölgy fémjelzik a karrierjét. Amikor a csúcson járt, a sikereihez, a számos díj ellenére nem igazán társult a zenészszakma, a kritikusok elismerése.

Az 1968. május 28-án Melbourne-ban született Kylie Minogue pályafutása korántsem nevezhető szokványosnak. Kimagasló sikerek és több – köztük egy évekig tartó – hullámvölgy fémjelzik a karrierjét. Amikor a csúcson járt, a sikereihez, a számos díj ellenére nem igazán társult a zenészszakma, a kritikusok elismerése. Most összejöhet neki egyszerre mindkettő, amihez egy külső tényező: a rákkal folytatott küzdelme is hozzájárulhat.

Kylie pályafutása színészként indult, a nagy sikerű Neighbours (Szomszédok) című ausztrál szappanopera szereplőjeként vált ismertté. Ezt követően Stock, Aitken és Waterman karolta fel, a producertrió legsikeresebb előadójaként a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején számos diszkóslágerrel szerepelt a slágerlisták élvonalában, de a szakma biztos volt abban, hogy a kései diszkókorszak elmúlásával a sülylyesztőben végzi. Eleinte minden a várakozásnak megfelelően alakult. Az énekesnő 1993-tól évekig nem találta a helyét és a megfelelő zenei stílust, bár azért születtek slágerei, például az 1994-es albumáról a Confide In Me vagy a Nick Cave-vel közös duettje, az 1995-ös Where The Wild Roses Grow. 2000-ben sikerült visszakerülnie az élmezőnybe. A Light Years című nagylemezével visszatért a populárisabb vonalhoz, és innentől kezdve szokás őt Madonnához hasonlítani. A 2001-es Fever című albumával érte el eddigi pályafutása csúcspontját (erről a korongról már a kritikusok többsége is viszonylag jó véleménnyel volt), amelyből világszerte több mint kilencmilliót értékesítettek. A következő, a 2003 novemberében kiadott, a nyolcvanas évekbeli nosztalgiára épülő Body Language ismét várakozáson alul teljesített. Kylie a mérsékelt európai siker után nagy reményeket fűzött a lemez tengerentúli megjelenéséhez, mivel ott később, 2004 februárjában adták ki, de az Egyesült Államokban is csak két hétig szerepelt az eladási összesítés százas mezőnyében, odaát mindössze 100 ezer példányt adtak el belőle, miközben a Fever az USA-ban is már az első hetekben túlszárnyalta az egymilliós eladási határt. 2004-ben karrierösszegző válogatásalbumot jelentetett meg Ultimate Kylie címmel, majd nagyszabású turnéba kezdett, ám a koncertsorozat félbe szakadt, mivel 2005 tavaszán emlőrákot diagnosztizáltak nála. Műtét, kemoterápia és szigorú pihenés várt az énekesnőre. Miután meggyógyult, tavaly novemberben folytatta a Showgirl című turnét, és most, egy évre rá új koronggal rukkolt elő.

Az X – ahogy a cím is jelzi – Kylie tizedik stúdiólemeze. Nem siránkozó, lírai szerzeményekkel teli, hanem életigenlő, vidám, pörgős, elektropopos, a nyolcvanas évekből ismét bátran merítő albummal jelentkezett, kétségkívül a legjobbal, ami idén eddig ebben a stílusban készült. Számos neves dalszerző és producer volt a segítségére: többek közt régi szerzője, a korábban énekesnőként is szép sikert elért Cathy Dennis, a Robbie Williams szólókarrierjét is elindító Guy Chambers, a skót Calvin Harris vagy az egyre népszerűbb Bloodshy & Avant nevű svéd duó.

Az énekesnő jövőre az új nagylemezzel turnéra indul, amelynek keretében május 15-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép. „A show különbözik majd minden eddigi koncertemtől. Izgalmas és újszerű lesz. Az album változatos hangzásvilága lehetővé teszi, hogy kilépjek a hagyományos koncert keretei közül” – nyilatkozta Kylie. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?