Egy filmfesztivál, két zsűrielnök

MTI-HÍRPárizs. Történetében először két elnöke lesz a következő cannes-i filmfesztiválnak Joel és Ethan Coen amerikai rendezők személyében, akik Jane Campion új-zélandi rendezőnőt követik a zsűri élén a május 13. és 24.

MTI-HÍR

Párizs. Történetében először két elnöke lesz a következő cannes-i filmfesztiválnak Joel és Ethan Coen amerikai rendezők személyében, akik Jane Campion új-zélandi rendezőnőt követik a zsűri élén a május 13. és 24. között megrendezendő seregszemlén.

Joel és Ethan Coen, akik jelenleg következő játékfilmjüket, a Hail Caesart forgatják George Clooney-val és Scarlett Johanssonnal, örömmel fogadták el a felkérést. „Már csak azért is megtiszteltetés lesz idén Cannes-ban a zsűrit elnökölni, mert soha semminek nem voltunk eddig az elnökei” – idézi a testvéreket a fesztivál közleménye.

A 60 éves Joel és az 57 éves Ethan Coen rendezőként, producerként, forgatókönyvíróként és vágóként is visszatérő vendégnek számítanak Cannes-ban. A Hollywoodi lidércnyomás című filmjükért 1991-ben átvehették az Aranypálmát és a legjobb rendezés díját is, ugyanezt az elismerést kapták meg 1996-ban a Fargóért és 2001-ben Az ember, aki ott se volt című filmjükért, a Llewyn Davis világa című zenés alkotásukkal pedig 2013-ban a Nagydíjat vihették haza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?