Díszvendég: Umberto Eco

Budapest. Az eddigi jelentkezések alapján biztosan telt ház lesz a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – mondta Zentai Péter László fesztiváligazgató. A budapesti kongresszusi központ 1600 négyzetméterén és a központ főbejáratánál, szabadtéren összesen mintegy 250 különböző méretű standot alakítanak majd ki.

Budapest. Az eddigi jelentkezések alapján biztosan telt ház lesz a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – mondta Zentai Péter László fesztiváligazgató. A budapesti kongresszusi központ 1600 négyzetméterén és a központ főbejáratánál, szabadtéren összesen mintegy 250 különböző méretű standot alakítanak majd ki. Egy standon akár több kiadó is osztozhat, így mintegy ötszáz könyves műhely – közöttük kétszáz magyarországi, illetve határon túli magyar cég – képviselteti magát az április 12-én megnyíló kortárs irodalmi seregszemlén – ismertette az igazgató.

Elmondta: a hivatalos jelentkezési határidő január 15-én zárult le, azonban továbbra is érkeznek standigények a kiadók részéről. Hangsúlyozta, hogy egy jelentkezőt sem utasítanak el, a kongreszszusi központ minden négyzetcentiméterét kihasználják.

A jelentkezések alapján körülbelül 25 országból érkeznek kiállítók. A díszvendég az olasz író, Umberto Eco, illetve Kanada lesz. A fesztivál állandó kiállítói közül az idén is képviselteti magát Németország, Franciaország, Portugália, Lengyelország, Spanyolország, Románia és Japán. Kis szünet után újra jelentkezett Kína, amely a tervek szerint a jövő évi fesztivál díszvendége lesz – árulta el az igazgató.

Először állít standot skandináv ország a fesztiválon: Dánia pavilonjában előreláthatóan a finn, illetve a svéd kortárs irodalom is bemutatkozik, és a skandinávok hamarosan az esemény díszvendégei lehetnek – jelezte Zentai Péter László.

A seregszemle első tengerentúli díszvendége, Kanada tiszteletére a magyar könyvkiadók mintegy hatvan kötettel készülnek. Kanadai szerzőktől mintegy negyven könyv, az országról pedig húsz kiadvány lát napvilágot a fesztivál kezdetéig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?