Csak melodráma, és más semmi

<p>Csak haragudni lehet a Minden, minden készítőire, mert hiába volt egy jó alapötlet, hiába lehetett volna ebből jó mozit csinálni, ők elszúrták.&nbsp;</p>

Így kaptunk egy tökéletesen érdektelen, tengernyi közhellyel telepakolt filmet arról, hogy milyen szép dolog is a szerelem. Pedig az eddig ismeretlen Stella Meghie rendezése nem indul rosszul: otthon vagyunk az éppen 18 éves Maddyvel, aki elvileg soha nem léphet ki a házból, mivel egy ritka, az immunrendszerét érintő betegség miatt akár rögtön meg is halhatna. Él tehát a maga kis világában, nővérrel, mindenről gondoskodó anyával együtt, csakhogy új család költözik a szomszédba, velük együtt pedig Olly, a fiatal srác.

Nem nehéz kitalálni, hogy a beteg Maddy életébe is beköltözik valami, ami leginkább a szerelemre hasonlít. Ám mintha innentől Stella Meghie elfelejtett volna filmet készíteni: a Nicola Yoon regénye alapján írt cselekmény szinte alig reflektál a bezártság érzésére, tizenöt perc sem telik el, és Olly már ott van Maddy lakásában, holott addig arról volt szó, hogy a betegség miatt erről szó sem lehet. Kapjuk egymás után az illogikusabbnál illogikusabb történéseket, és közben a sztori is nehézkesen halad előre. Azt nézzük, hogy a lány és a fiú egymást figyeli az ablakból, írják az SMS-eket, Olly kavicsokkal dobálja Maddy ablakát, nagyjából úgy, mint a nyolcvanas évek tinifilmjeiben.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"284269","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Pont az a baj a Minden, mindennel, hogy leragadt a ma már butácskának ható tinifilmeknél, és az alaphelyzeten túl nem sok értelmes gondolata volt a forgatókönyvírónak. Így fordulhat elő, hogy a mozi második fele lényegi történés nélkül telik el. Persze, bájos, ahogy a való világba először kilépő Maddy szaladgál a tengerben, felül egy repülőgépre, és a főszereplők is aranyosak, akár még kedvelhetők is, viszont mindez irtózatosan kevés, és javarészt giccses. Hiába kapunk egy jelentősnek szánt, de eléggé kiszámítható fordulatot a film végén, akkor is csak azt érezzük: a Minden, minden csupán azt az unalomig ismert közhelyet akarta átadni másfél órában, hogy a szerelem mindent legyőz.

Gera Márton

Minden, minden (Everything, Everything). Amerikai romantikus dráma, 96 perc, 2017. Rendezte: Stella Meghie. Szereplők: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Ana de la Reguera, Anika Noni Rose.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?