Creme de la Creme – jön a francia filmhét

Pozsony. |

<p>Március 22. és 29. között Creme de la Creme címmel francia filmhetet rendez Pozsonyban a Film Europe és a Francia Intézet. A mustra idei, negyedik évfolyamán hét premierfilmet láthat a közönség.</p>

A Premierek szekciójában André Téchiné Tizenhét évesen című filmjét az egyik főszereplő, Corentin Fila jelenlétében vetik. Két tizenhét éves kamasz viszonyát ábrázolja, akik kezdetben ott bántják egymást, ahol lehet, ám az ellenségeskedés lassan-lassan eltűnik a kapcsolatukból, és szoros barátság alakul ki közöttük. A 150 milligramm című drámában egy tüdőspecialista rájön, hogy közvetlen kapcsolat van több titokzatos haláleset és egy, a kormány által engedélyezett gyógyszer használata között. Az orvos elkeseredett harcba kezd, hogy kiderítse az igazságot a gyógyszercégről.

A Portré szekcióban idén Isabelle Huppert-filmeket láthat a közönség. Köztük Az eljövendő napok című drámát. A film főhőse, Nathalie filozófiát tanít egy párizsi középiskolában. Élete egy pillanat alatt összeomlik, amikor férje bejelenti, hogy 25 év házasság után elhagyja egy másik nőért. A tanárnő megijed, amikor rájön, hogy újra kell kezdenie életét. Aztán kiderül, hogy az ismeretlen út csak elsőre tűnik rémisztőnek. Ezenkívül az Elle és Az apáca című drámát vetítik Isabelle Huppert főszereplésével.

A Best of… Creme de la Creme szekció a szemle elmúlt évfolyamának legsikeresebb filmjei közül válogat. Újraláthatjuk az Örök szerelem című drámát, amely egy testvérpár különös kapcsolatát mutatja be. Arisztokrata családjukat és az egész társadalmat hátrahagyva menekülnek, hogy mentsék a számukra egyedüliként fontosat: szenvedélyes, mindent elsöprő szerelmüket, amely minden erkölcsi normánál, de még a halálnál is erősebb.

A DokuFrance szekcióban látható egyebek mellett Raymond Depardon Franciaország című filmje, amely nagy körutat tesz az országban, és bemutatja a mai francia életet. Jean-Pierre Devillers és Pierre Pochart arról a férfiről forgatott, aki a második világháború idején megmentette a Louvre műkincseit a fosztogató nácik elől. A francia filmhétnek Pozsonyban a Film Europe, a Mladosť, a Lumiere mozi, valamint a CineMax Bory ad otthont. (tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?