Bízd a hackerre!

Milo Hoffman (Ryan Phillippe), a tehetséges fiatal programozó hihetetlenül előnyös állásajánlatot kap a karizmatikus és nagy hatalmú multimilliárdostól, Gary Winstontól (Tim Robbins).

Milo Hoffman (Ryan Phillippe), a tehetséges fiatal programozó hihetetlenül előnyös állásajánlatot kap a karizmatikus és nagy hatalmú multimilliárdostól, Gary Winstontól (Tim Robbins). Barátnője, Alice (Claire Forlani) rábeszélésére Milo be is lép a híres szoftverfejlesztő vállalathoz, és tagja lesz a digitális konvergenciát fejlesztő csapatnak. A digitális konvergenciával összekapcsolható a digitális kommunikáció minden eszköze: a telefon, a mobil, a televízió és a számítógép.

Eleinte minden tökéletesnek látszik, ám Milo lassanként rádöbben, hogy a vállalat bizonyos praktikái kifejezetten bűnténygyanúsak. Milo gyanúját csinos kolléganője, Lisa (Rachael Leigh Cook) is megerősíti. A fiatal programozó elhatározza, megfejti a rejtélyt, és leleplezi Winston embereit, akik aljas eszközökkel harcolnak a konkurencia ellen. A kérdés nem csupán az, hogy egy egyszerű programozó felveheti-e a harcot az óriásvállalattal, hanem hogy egyáltalán túlélheti-e azt...

A film (amelyet a hazai mozikban Elita címmel forgalmaznak) készítői szerint a történet azért keltette fel az érdeklődésüket, mert annak ellenére, hogy korunk csúcstechnológiáival foglalkozik, a hangsúly a szereplők között lejátszódó drámán van. Peter Hewitt rendezőnek lehetősége nyílt arra, hogy két különböző, ám egymással összefüggő környezetet mutasson be: a világ rémisztően kiszámíthatatlan valóságát, valamint egy tisztán racionális világot – a számítógépekét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?