Döntős a Nádas–Tótka kajak páros, Kopasz és Varga a B fináléba került

Döntős a Nádas–Tótka kajak páros, Kopasz és Varga a B fináléba került

Döntőbe jutott a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, míg a másik magyar egység, Kopasz Bálint és Varga Ádám kettőse a B fináléban szállhat vízre kora délután.

Mindkét magyar egység közvetlenül az előfutamból jutott tovább kedden, ezúttal viszont egy középfutamba kerültek, azaz egymással is meg kellett küzdeniük. Az első négy hely ért finálét.

Az ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas Bence és a tokiói olimpián K–1 200-on aranyérmes Tótka Sándor jól jött el a rajtból és hamar az élre állt. A friss Eb-győztes magyar egységet fűthette a bizonyítási vágy, mivel csütörtökön a négyessel csak hetedikek lettek. Nádas nyert már világ- és Európa-bajnokságot ebben a számban Kopasz Bálinttal és tavaly másodikak lettek a vb-n, most viszont külön indultak. Ez a magyar hajó féltávnál is vezetett, végül pedig a németek mögött ért célba, azaz a továbbjutás biztosan meglett.

A frissen összeült Kopasz, Varga egység, a tokiói olimpia 1000 méter egyes számának első és második helyezettje ötödik volt a startot követően, majd negyedik féltávnál, végül a németek, Nádasék, a csehek és az amerikaiak mögött ért célba, 15 századdal lemaradva az A döntőről.

Kopasz Bálint és Varga Ádám

A B döntő 13.20-kor lesz, az A döntőt 13.30-kor rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?