A tekvondós Márton Viviana bravúros győzelemmel negyeddöntős

Márton Viviana

A tekvondós Márton Viviana kiélezett mérkőzésen 2–1-re legyőzte elefántcsontparti riválisát a legjobb 16 között és bejutott a negyeddöntőbe a párizsi olimpia 67 kilogrammos súlycsoportjában.

Az UTE 18 éves versenyzőjére a nyolcaddöntőben nehéz feladat várt, ugyanis a negyedik olimpiáján szereplő, három éve Tokióban és 2016-ban Rio de Janeiróban egyaránt bronzérmes elefántcsontparti Ruth Gbagbival hozta össze a sorsolás.

Az összecsapás a kiírtnál lényegesen később, félórás csúszással kezdődhetett csak el, mivel a Márton meccsét megelőző férfi 80 kg-ban rendezett chilei-dél-koreai nyolcaddöntő előbb két menet után véget ért, majd közel tíz perc után úgy tűnt, folytatódik, újabb tíz percet követően viszont mégsem kezdték el a küzdelmet a felek. Újabb hosszú percek után aztán kiderült, a harmadik menetnek kell következni a találkozón, amelynek végén a két szakasz után győztesnek kikiáltott Joaquin Churchill Martinez kikapott Geon Vuszeontól.

A magyar tinédzsert a hosszas várakozás nem zavarta meg, önbizalommal telve lépett a Grand Palais küzdőterére és remekül, egy kétpontos testrúgással kezdett esélyesebb riválisa ellen. A folytatásban az afrikai sportoló igyekezett támadni, de Márton kiválóan tartotta a távolságot és jól hárította ellenfele rúgásait. A menet közepén egy intéssel ugyan 2–1-re szépített Gbagbi, azonban Márton a folytatásban is remekül állt a lábán, majd forgásból gyönyörű testrúgást mutatott be, amivel 6–1-re növelte az előnyét, a szakasz hajrájában pedig két intés is belefért a részsikerhez (6–3).

A második menetben az elefántcsontparti tekvondós feljavult, s ugyan az első percben nem láthatott a Grand Palais teltházas közönsége értékelhető akciót, a másodikban viszont Gbagbi testrúgásokkal 6–0-ra elhúzott és ezzel egyenlített.

A mindent eldöntő két perc elején érezhető volt a feszültség mindkét sportolóban, minden indítás előtt sokat vártak, méregették egymást és közel egy percig kevés okot adtak a többezres nézőseregnek a felhördülésre. A menet közepén aztán Márton alapállásváltás után szemet gyönyörködtető fejrúgást mutatott be, a folytatásban pedig jól gazdálkodott hárompontos előnyével, a lefújásig Gbagbinak csupán egy testre elhelyezett rúgása volt pontos, a fordításhoz azonban ez kevés volt, Márton így 3–2-re nyerte a menetet és 2–1-re a meccset.

„Igazából mindegyik menetben ott kellett lenni mentálisan, nem volt szabad hibázni. Végül úgy tűnik jól bírtam, jobban mint ő” – nyilatkozta Márton Viviana, aki a negyeddöntőben 14.30-tól az amerikai Kristina Teachouttal mérkőzik. – „Még nem mérkőztem vele, de oda fogok állni keményen”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?