Babák mesékből és a régmúltból

Pozsony.

Pozsony. Mesefigurák, az ősi népi és nemesi viseletek, korunk ismert figurái (színészek, táncosok, énekesek), életképeket, élethelyzeteket maguk köré idéző, tartalommal bőven beszédes, jellegzetes alakok – vagyis színes, izgalmas babakavalkád várja mától a gyermekek esztétikai fejlődését hozzáértően szolgáló Bibiana-ház kicsi és felnőtt látogatóit egyaránt. A babák, amelyek bécsi kitérővel – hiszen megjárták az osztrák fővárost is, legalábbis egyik kiállítótermét – érkeztek Pozsonyba, Győr egyik gyönyörű barokk épültéből, a Zichy-palotából keltek útra. A vitrinekben pózokba állított figurákat a magyarországi Országos Babakészítési Versenyre beküldött produkciók közül válogatták. A tárlat tíz év terméséből mutat be illusztrációs anyagot. E babavilág csodás lényei gyerekek és felnőttek képzeletét egyránt megindíthatják. S nemcsak a kislányokét, mert a szép ruhákba öltöztetet babákon kívül vannak itt az Óperenciás-tengert megjárt matrózmackók is, melyekkel inkább a fiúk tudnak azonosulni.

A kiállítás a pozsonyi Magyar Intézet közremű?ködésé?vel valósult meg. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?