Az üvegcipő bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

üvegcipő
Komárom |

A „drága mérges”, Sipos Lajos műbútorasztalos és Irma, „a legrongyosabb pesti muskátli” szerelmének történetével zárja az évadot 
a Komáromi Jókai Színház. 

Az üvegcipő című vígjáték a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészeti vezetője, Bagó Bertalan rendezésében kerül a nézők elé, három felvonásban.
A prózai Liliom, valamint a zenés A doktor úr, Az ördög és A testőr című Molnár-darabok után tűzte műsorára Az üvegcipő című, a drámaíró életrajzi elemeit tartalmazó vígjátékot a komáromi teátrum. Molnár Ferenc több mint egy évtizede élt együtt Fedák Sárival, a kor ünnepelt primadonnájával, amikor az Égi és földi szerelem című darabja próbáin beleszeretett a nála huszonöt évvel fiatalabb Darvas Lili színésznőbe. Ekkor írta Molnár Ferenc Az üvegcipőt, melyben Irma szerepét Darvas Lili kapta, Adélt pedig korábbi nagy szerelmére, Varsányi Irénre osztották.
A Jókai Színházban június 7-én, pénteken tartják Az üvegcipő bemutatóját. Adél szerepében Bandor Évát láthatja a közönség. „Adél a szerelmes nő, a vágyódó nő, a harcos és határozott nő. Molnár Ferenc gazdagon ajándékoz ebben a darabjában is” – mondja szerepéről Bandor Éva, aki Az üvegcipő mellett Molnár Ferenc egy másik darabjában, a Liliomban Hollundernét alakítja a budapesti Vígszínházban, ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében.
Irma Bárdos Judit lesz, akinek ez az első Molnár-szerepe. „Sokat leszek a színpadon Bandor Évával és Mokos Attilával. Dinamikusnak kell lennünk, hogy érdekesek maradjunk. Fenn kell tudnunk tartani a nézők figyelmét és kíváncsiságát. A rendező sokat segít ebben” – mondta el Bárdos Judit.
Sipos szerepét Mokos Attila játssza. „Színészként nehéz megtalálni azt a mezsgyét, amin Molnár egyensúlyoz – mondta. – A szerepei első olvasatra könnyűnek, egyszerűnek, viccesnek tűnnek ugyan, ám ha a színész mélyebbre ás, és nem csak a szöveg szintjén olvassa a darabot, felfedezi rejtettebb vonzatait is.” 
Bagó Bertalan úgy nyilatkozott, azért esett a választása Az üvegcipő című vígjátékra, mert Komáromban jól ki lehetett osztani a szerepeit, emellett foglalkoztatja, hogyan lehet a kissé negédes sztoriból kihozni egy lélektanilag pontos történetet. „Szerintem Az üvegcipő azért az egyik közkedvelt Molnár Ferenc-darab, mert nagyon jó a humora, és mélysége is van” – fejtette ki a rendező. 
A három felvonást pedig az indokolja, hogy Molnár erőteljesen három helyszínre írta a cselekményt.
Az előadás több meglepetést ígér. Adél anyja szerepében visszatér a komáromi színpadra Varsányi Mari. Lilike szerepében pedig két kisfiúnak, Balla Dominiknak és Benyó Leonardnak tapsolhat a publikum.
Az előadás további főbb szereplői: Cs. Tóth Erzsébet, Szabó Viktor, Skronka Tibor, Olasz István, Culka Ottó, Drága Diána, Fabó Tibor, Holocsy Krisztina, Holocsy Katalin, Majorfalvi Bálint és Bernáth Tamás. 
A díszletet és a  jelmezeket Vereckei Rita tervezte. A zenét Dobri Dániel szerezte. ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?