Az Amazonas kincse

A jóindulatú fejvadász megadja az együttműködési lehetőséget ügyfeleinek, mielőtt még szétverné a berendezést. Beck (The Rock – A skorpiókirály) már csak ilyen, de már kezd elege lenni az értetlen adósokból, akik mindig a rázósabb utat választják.

A jóindulatú fejvadász megadja az együttműködési lehetőséget ügyfeleinek, mielőtt még szétverné a berendezést. Beck (The Rock – A skorpiókirály) már csak ilyen, de már kezd elege lenni az értetlen adósokból, akik mindig a rázósabb utat választják. Utolsó megbízása a brazil őserdőbe szól és természetesen ezúttal se könnyítik meg a dolgát: ugyan a nagyszájú Travis Walker (Seann William Scott – Amerikai pite-trilógia) elfogása nem okoz gondot, ám a helyi kiskirály (Christopher Walken) megszegi a megállapodásukat, amikor kiderül, hogy a srác felbecsülhetetlen értékű kincs hollétéről szerzett tudomást. Ha egy jövendő akciósztárt maga Arnold Schwarzenegger ajánl a figyelmünkbe, arra érdemes odafigyelni. The Rock új akció-vígjátékában, Az Amazonas kincsében a Terminator-, és Conan-filmekkel örökre az emlékezetünkbe vésődött osztrák izomember – egy néhány másodperces fellépéssel – személyesen adja áldását a generációváltásra. Nem is kell alaposabban szemügyre vennünk, hogy belássuk, The Rock valóban tökéletes utód lehetne, megvan a kellő humora és jelenléte egyaránt. Az viszont szintén nem képezheti vita tárgyát, hogy, ha Schwarzenegger a maga idejében csak olyan filmekben szerepelt volna, mint Az Amazonas kincse akkor korántsem biztos, hogy most is beszélnénk róla.

Nem meglepő, hogy a stúdió nem tudott mit kezdeni a filmmel, azt viszont érdemes megjegyezni, hogy katasztrófa azért nem történt. Az Amazonas kincse minden baja ellenére nyújt is valamit. Poénokban elég erőtlen, ám az akciójelenetekben nincs hiba, sőt mindig képesek adni egy kisebb lökést a halódó cselekménynek. The Rock nem kap túl sok lehetőséget a kibontakozásra, de bunyózás közben látványosan megcsillannak azok a lehetőségek, amik benne rejlenek. Seann William Scott lenne elvileg a humor felelőse, de a feladat túlnő a képességein, cserébe viszont ott van Rosario Dawson (Az utolsó éjjel), aki filmről-filmre szebb. Az ütős végső leszámolással Az Amazonas kincse még éppen becsuszszan a nézhetőség alsó határfokára, ám ha bármiféle komolyabb elvárással ültünk be rá, akkor a moziból kilépve a keserű szájíz sajnos elkerülhetetlen. (mozinet)

The Rundown / Welcome to the Jungle, színes, amerikai film 2003, 104 perc, R.: Peter Berg, Sz.: Seann William Scott, The Rock, Rosario Dawson

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?