Átadtuk a légtisztítót a boldog nyertesnek

Amikor kisorsoltuk a nyertest, meg kellett szereznünk a telefonszámát. Elvégre tudatnunk kellett az örömteli eseményt, és időpontot akartunk egyeztetni, hogy az Electrolux cég képviselői átadhassák az értékes nyereményt. A községi hivatalban érdeklődtünk Szakál Mónika iránt, ahol elmondták, a szüleivel él együtt.

„Máris jobb a levegő” – mondja lelkesen NorbiSomogyi Tibor felvételeAmikor kisorsoltuk a nyertest, meg kellett szereznünk a telefonszámát. Elvégre tudatnunk kellett az örömteli eseményt, és időpontot akartunk egyeztetni, hogy az Electrolux cég képviselői átadhassák az értékes nyereményt. A községi hivatalban érdeklődtünk Szakál Mónika iránt, ahol elmondták, a szüleivel él együtt. Telefonszámát ugyan nem tudják, de édesanyja a postán dolgozik. Újabb hívás következett a postára, ismét nem jártunk szerencsével, csak üzenetet hagyhattunk. Amikor Mónika asszony végül jelentkezett, nem nagyon akarta elhinni, hogy a szerencse rámosolygott.

– Még soha nem nyertem, hiába próbálkoztam. Épp ezért nehéz volt elhinni az örömteli hírt. De most, hogy itt vannak nálunk, úgy tűnik, mégis igaz – mondta kissé zavartan a szülői ház nappalijában, miközben Monika Karoliovától, a cég képviselőjétől átvette a nyereményt, a korszerű légtisztítót.

– A munkahelyemen is csak annyit mondtam, hogy haza kell mennem, az okát nem árultam el. Nem mertem. Mert még ma is tartottam attól, hogy mégsem mi kapjuk – néz szeretettel a doboz kibontásánál segédkező kisfiára. Mindketten nagyon figyelmesen hallgatják a hasznos segítőtárs működési alapelveit, az indítógombot is együtt nyomják meg. A légben található spórákat, polleneket, penészeket, de a füst káros származékait is kiszűri ez az okos masina. A szennyezés a filteren akad fenn, karbantartása egyszerű, havonta tisztítószerben kell leöblíteni, a visszaáramló levegő tehát mentes a káros anyagoktól.

A nyolc és fél esztendős Norbi nyomban azt tudakolja, hány órát kell működtetni ahhoz, hogy szobájának levegőjét átmossa. És mivel tudja, hogy az áram pénzbe kerül, felveti, nem drága-e az üzemeltetés.

– A légtisztítót bármikor és bárhol lehet használni, de legjobb, ha az esti lefekvés előtt, illetve az éjszaka folyamán kapcsoljátok be. Nem kell tartani attól, hogy zavarni fogja az álmodat, mert halk. Energiatakarékos, áramfogyasztása egy húszas égőéhez hasonlítható – kap magyarázatot, amellyel láthatóan elégedett.

– Érzem is a légmosó hatását, máris jobb a levegő – jegyzi meg huncutul felcsillanó szemekkel.

Édesanyjától megtudjuk, kisfiánál hároméves korában állapították meg az allergiát, őt egy éve kezelik asztmás tünetekkel. Többször felvetődött benne a légtisztító vásárlásának szükségessége, de... Elváltként hat éve egyedül, illetve szülei segítségével neveli gyermekét, a fizetésének ezernyi helye van. Szerencsére, a faluban működő nyakkendőgyárban dolgozik.

– A vásárló nem is sejti, mennyi munka van egy nyakkendővel, míg kiszabás után a boltokba kerül. Én úgynevezett „kisvéges” vagyok, naponta 650 nyakkendő keskenyebbik végét készítem elő úgy, hogy a következő kolléganő kézzel elvarrhassa – magyarázza. Mivel Felsőszeliben nincs sok munkavállalási lehetőség, örül annak, hogy dolgozhat, noha olykor épp a műhelyben kapja el a légszomj, a fulladási roham. Gyakran a csikorgó fagy ellenére ablakot kell nyitnia, és persze kéznél tartja gyógyszerét és az inhalátort. Tavasztól kerékpáron közlekedik, a poros úton néha nem bírja taposni a pedálokat. Főleg akkor, amikor magas a levegő pollentartalma.

– Szerencsére – tudatja – a kisfiam állapota a gyógyszerek hatására jelentősen javult. Hároméves korában fulladási roham jött rá, az édesapám vitte orvoshoz, egy hétig kórházban kezelték. Öthetes gyógykezelésre küldték, azóta nem voltak komoly nehézségei. Igaz, tavaly augusztusban az allergia piros pöttyök formájában jelent meg a bőrén, kezelőorvosa szerint a füvek okozták.

– Nem is mehettem a papával a kukoricásba – jegyezte meg Norbi komolyan, majd azt latolgatta: ezentúl ha számára ártalmas helyre megy is, a légtisztítóval „kimosott” levegőtől a lakásban egészen biztosan megkönnyebbül.

A lényegre tapintott, hiszen a légtisztító szerepe a lakás levegőjének por-, penész-, spóra- és pollenmentesítése. Az ott élők egészsége védelmében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?