Anyádat is

A cím nyers hangvétele érzékeny filmet takar. Nem tájolunk félre, ha az idén bemutatott Korcs szerelmekhez (Amores perros) igazítjuk várakozásainkat, és erre nem csupán az egyik főszereplő, az ifjú és bitangul tehetséges Gael García Bernal visszatérése ad okot.

# A cím nyers hangvétele érzékeny filmet takar. Nem tájolunk félre, ha az idén bemutatott Korcs szerelmekhez (Amores perros) igazítjuk várakozásainkat, és erre nem csupán az egyik főszereplő, az ifjú és bitangul tehetséges Gael García Bernal visszatérése ad okot. Az Anyádat is ugyanúgy túlcsordulóan érzelmes, indulatos, felkavaró és mellbevágó, humor és életöröm azonban összehasonlíthatatlanul több van benne.

Julio és Tenoch mexikóvárosi aranyifjak a társadalmi ranglétra különböző végeiről, ám ez köztük nem akadály, együtt buliznak, szívnak és röhögnek, amikor épp nem könnyűvérű barátnőikkel múlatják az időt. A lányok aztán a nyárra átröppenek Olaszországba, a két facér ifjúnak azonban otthon is kijut a kalandból. Összefutnak ugyanis Tenoch unokabátyjának szemrevaló, spanyol feleségével, aki kapva kap az alkalmon, hogy a fiúkkal leruccanjon a tengerpartra. A földrajzi és egyéb tévelygésekkel teli kirándulás többnaposra húzódik, és az élvezeteken túl életreszóló tanulságokkal szolgál minden résztvevő számára.

Alfonso Cuarón filmje a szex körül forgó tinivígjátékok józan és felelős verziója: a jellemábrázolások hitelesek (a főszereplők tavaly Velencében díjazott alakításának hála még inkább), a társadalmi háttér rajza pedig különösképp érzékletes. (cinematrix.hu)

Y tu mamá también, színes, mexikói-amerikai film, 105 perc

Rendezte: Alfonso Cuarón

Szereplők: Diego Luna, Gael García Bernal, Maribel Verdú

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?