A tájolás hagyományait elevenítik fel

Komárom. Újabb bemutatóra készül a Teátrum Polgári Társulás: a Csókos asszony című operett után Neil Simon Furcsa pár című vígjátékát vitte színre.

Dráfi Mátyás, a Furcsa pár színpadra állítója és egyik főszereplőjeDömötör Ede felvétele Komárom. Újabb bemutatóra készül a Teátrum Polgári Társulás: a Csókos asszony című operett után Neil Simon Furcsa pár című vígjátékát vitte színre. A társulás tavaly azzal a nem titkolt szándékkal alakult, hogy felelevenítse a tájolás hagyományait, és azokba a kis falvakba is elvigye az egyes előadásokat, ahol nagy színpadi műveket nem lehet eljátszani. „Évek óta szomorúan tapasztalom, hogy a Jókai Színház felhagyott a tájolással – mondta Dráfi Mátyás, a társulás művészeti vezetője. – A nagyobb városokba még csak-csak eljutunk, ám a falvakba szinte egyáltalán nem. A Bodrogközben talán harminc éve játszottunk utoljára. Tavaly Bártfafürdőn voltam gyógykezelésen, ahol nagyon sok magyar beutalt fordult hozzám azzal a kérdéssel, hogy miért nem látogatjuk már a falvakat. Bogarat ültettek a fülembe, és Héger Rudi barátommal megalakítottuk ezt a társulást. Az első darabot mindenképpen közönségcsalogatónak szántuk, hiszen vissza kell szoktatni az embereket a színházlátogatásra. Érdekességként említeném Bős példáját, ahol már az első alkalommal is szép számú közönség előtt játszottunk, ám másodszor még a csillárokon is lógtak. Eddig több mint húsz községben adtuk elő a darabot, és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy mindenütt visszavárnak bennünket.” A társulat tagjai, akik tulajdonképpen egy-egy produkcióra „szerződnek”, szabadidejüket áldozzák fel a próbákra és a fellépésekre.

A holnap bemutatásra kerülő darabról az egyik főszerepet alakító Boráros Imrét kérdeztük. „Nagyszerűen megírt vígjátékról van szó, két olyan karakterszereppel, amely fantasztikus lehetőséget kínál az adott személyeket megformáló színészek számára. A darab tulajdonképpen egy elvált és egy válófélben lévő barátról szól, akik pókerparti ürügyén járnak össze, mígnem közös lakásba költöznek. Egyikük, Félix, zsémbes, sértődékeny megnyilvánulásaival szinte már átveszi a feleség szerepét. A végén természetesen minden jóra fordul, a szerző szavait idézve: házasságok jönnek, házasságok mennek, de egy pókerparti örök.”

A premier – a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének támogatásával – 19 órakor lesz a városi művelődési központ nagytermében. Boráros Imre és Dráfi Mátyás mellett Lelkes Simonát, Mák Ildikót, Németh Istvánt, Takács Emődöt és Tóth Attilát láthatja a közönség. A darabot Dráfi Mátyás rendezte. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?