Kultúra

A mozi halála: Az Emoji-film

Nem volna alapvetően azzal semmi gond, hogy egy stúdió a hatalmas bevétel reményében valami képtelen ötletet enged a vászonra. Láttunk már ilyet: készült elég jó film a bennünk élő érzelmekről (Agymanók) vagy éppen a Lego-figurák életéről (A Lego kaland), és bármennyire is pénzhajhász elképzelésnek tűnik, a mindennapjaink során használt hangulatjelekről szóló Az Emoji-film is lehetett volna jó.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. augusztus 12. 21:30

A hangsúly persze a feltételes módon van, és nem csoda, hogy szerte a világban azon akadnak ki a mozibarátok, hogy ezt mégis hogy képzelték a készítők. Hogy képzelték, hogy ennyire ötlettelen, rejtett reklámokkal teli, sótlan és fárasztó filmmel állnak elő? Hiába ígéretes az első néhány perc, amikor még azt hisszük, ez a sztori majd rólunk, az állandóan okostelefont nyomogató, szmájlikat küldözgető emberekről szól, hamar kiderül: társadalomkritika vagy a világunkkal kapcsolatos reflexió alig van itt. Akad azonban egy bárgyú történet a sokféle érzelmet kifejezni tudó Gene-ről, aki bajba kerül, mert nem olyan szmájliarcot vág, amilyet az áhított osztálytárs szívét elnyerni akaró Alex szeretne, ezért az emotikon főhősünk útnak indul, hogy normális szmájlivá váljon.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"284650","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Nyilván egészen rémesnek hangzik ez a sztori (az is), de a legfőbb gond mégis az Az Emoji-filmmel, hogy sokkal inkább tűnik reklámnak, mint alkotásnak. Talán a kedves kis plakát alapján jó filmet váró fiatalok nem fedezik fel, de nem véletlenül tűnik itt fel az egyik okostelefonos játék, nem ok nélkül látjuk többedjére is a YouTube-alkalmazás pontos mását. Nincs is ezzel olyan nagy gond, csak akkor ne nevezzük már filmnek ezt a terméket. Az Emoji-film külcsínre hiába megnyerő, s hiába bájos, ahogy számítógéppel megrajzolták a karaktereket, egyszerűen tartalomtalan, kínos és helyenként igen kellemetlen mozi. Aligha tud azon bárki nevetni, hogy két kakihangulatjel kijön a vécéből, és kacagnak a kézmosás elmaradásán, de az sem szellemesebb, ahogy a szimpla pacsis emotikont nem engedik be a buliba, mivel ő „már nem népszerű”.

Nem kérdés hát, hogy Az Emoji-filmet érdemes messzire elkerülni: szerencsére nyár van, ezernyi program kínálkozik, teljesen felesleges közel másfél órán keresztül szenvedni.

Gera Márton

Az Emoji-film (The Emoji Movie). Amerikai animációs film, 2017, 86 perc. Rendezte: Tony Leondis.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?