A legjobb Golden Globe-szövegek

A díjkiosztó ceremóniákon illik lazának, szellemesnek és sziporkázónak lenni, és bár az idei Golden Globe nem a kitüntetettek köszönőbeszédeiről, illetve a színfalak mögött tett nyilatkozatairól lesz emlékezetes, azért pár jó szöveg most is akadt. A pálmát persze Bill Murray vitte el.

A díjkiosztó ceremóniákon illik lazának, szellemesnek és sziporkázónak lenni, és bár az idei Golden Globe nem a kitüntetettek köszönőbeszédeiről, illetve a színfalak mögött tett nyilatkozatairól lesz emlékezetes, azért pár jó szöveg most is akadt. A pálmát persze Bill Murray vitte el.

A vígjáték kategóriában a legjobb férfi főszereplő díjával jutalmazott színész a színfalak mögött ugyan komoly választ adott arra a kérdésre, hogy mi is vész el a fordításban (a kérdés utalás az Elveszett jelentés eredeti címére, a Lost in Translationre), de a színpadon a szokásos formáját hozta, és faarccal a következőket adta elő: „Mindenki örülhet – pár hónappal ezelőtt az összes ügynökömet kirúgtam. Az edzőm megölte magát, és szívesen köszönetet mondanék a Universal és a Focus embereinek, csak hát annyian akarnak részesülni a dicsőségből, hogy azt sem tudnám, hol kezdjem.”

A Titokzatos folyóért díjazott Tim Robbins kijelentette, hogy szerez valamit, és rávési az egyébként teljesen sima felületű glóbuszra, hogy „mellékszereplő”, Peter Jackson pedig arról beszélt, hogy A Gyűrűk Ura-trilógia készítésének hét éve alatt maga is hobbittá változott.

Miután átvette a Cecil B. De Mille-életműdíjat, Michael Douglastől azt kérdezték, mit szól a kitüntetéshez édesapja, Kirk Douglas, aki 1966-ban maga is életműdíjat kapott a Hollywood Foreign Press Associatontől. „Apámnak felemás érzései vannak. A saját életműdíj rendben van, de amikor már a fiad is azt kap, az jut eszedbe, hogy most már tényleg nagyon öreg vagy” – mondta az ifjabb (59 éves) Douglas.

Anthony LaPaglia, aki a tévés kategóriában a legjobb drámai sorozatszínész díját kapta, a feleségének mondott köszönetet, amiért az támogatja a „rossz szokásait”, például azt, hogy a Without a Trace forgatása miatt sokat van távol, és hogy szanaszét dobálja a ruháit a padlón.

A brit Ricky Gervais, aki a The Office című show-jával a legjobb vígjátéksorozat és a legjobb vígjátéki színész díját is elnyerte, arra a kérdésre, mit fog csinálni a váratlan siker után, azt felelte: „Valószínűleg arrogánsabb és lustább leszek. A következő tíz évet kihúzom a mostani diadalból, és amikor pénzre lesz szükségem, csinálok valami irtózatosan pocsék műsort.” (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?