A kassai Figaro a legjobb

Nyitra. A nyitrai nemzetközi színházi fesztivál nyitónapján, pénteken osztották ki a Dosky-díjakat, a legrangosabb hazai színházi elismerést, amellyel az előző évad legkimagaslóbb művészi teljesítményeit jutalmazzák.

Nyitra. A nyitrai nemzetközi színházi fesztivál nyitónapján, pénteken osztották ki a Dosky-díjakat, a legrangosabb hazai színházi elismerést, amellyel az előző évad legkimagaslóbb művészi teljesítményeit jutalmazzák.

A 2006/2007-es év legjobb előadása a Mozart operája alapján született Figaro házassága című balett lett, amelyet a kassai Állami Színház balett-társulata mutatott be Ondrej Šoth rendezésében és koreográfiájában. Ondrej Šoth vehette át a legjobb rendezésért odaítélt Dosky-díjat is.

A múlt évad legjobb női alakításának díját Kanócz Zsuzsa kapta a nyitrai Andrej Bagar Színház Portia Coughlan című előadásának címszerepéért. Ennek a darabnak a díszlettervezője, Pavol And?raško vihette haza a legjobb díszletért járó elismerést. A legjobb férfi alakításért járó Dosky Martin Hubáé lett, aki Henriket formálta meg a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház A gyertyák csonkig égnek című előadásában. A szlovákul Popol a vášen címen futó darab Márai regénye nyomán született, színpadi adaptációját a kortárs angol drámaíró, Christopher Hampton készítette.

Az Ármány és szerelem című előadás kosztümjeiért Marija Hav??ran kapott Dosky-díjat – Schiller színművét szintén a Szlovák Nemzeti Színház prózai társulata mutatta be. A legjobb színpadi zenéért járó Doskyt Róbert Man?kovecký, Miroslav Kráľ és Ondrej Kovaľ kapta a turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínház Štúrovci című előadásához komponált muzsikáért.

Az év felfedezettje ezúttal ugyancsak egy előadás lett: az iglói Divadlo Kontra által bemutatott Rowie és Rookie című Mark O'Rowe-da?rabot Klaudyna Rozhinova állította színpadra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?