ÉLŐ – Orbán: Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik

magyarország választás 2022

Percről percre tudósítunk a magyarországi választás eredményeiről.

00:35 – Márki-Zay: Soha nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény. Bővebben...

00:34 – A népszavazás adatainak 74,87 százalékot már feldolgozták. Bővebben...

00:30 – 14 választókerületet már biztos visz az ellenzék Budapesten. Most így áll a 18 fővárosi választókerület:

  • 14 körzetben biztosan nyer az ellenzék;
  • 2 választókerületben győzelemre áll az ellenzék;
  • 1 választókerületben győzelemre áll a Fidesz;
  • 1 választókerületet már biztosan visz a Fidesz. (Telex)

00:24 – A szavazatok 93,67 százalékának feldolgozása után a Fidesz 53,35 százalékon, az ellenzék 34,75 százalékon áll. Jelen állás szerint a Fidesz 135, az Egységben Magyarországért 56 mandátumot, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 7 mandátumot szerezne.

00:06 – A Fidesz-KDNP eredményváróját, amelyet budapesti Bálna rendezvényközpontban tartanak, lassan már az utolsó újságírók is elhagyják. A televíziós stábok már összepakoltak, bontják a felállított standokat, ahonnan az élő bejelentkezéseket közvetítették. A rendezvényközpontnak a meghívott vendégek számára fenntartott részéből azonban egyre hangosabb ünneplés hangjai hallatszanak. (czg)

01

00:01 – Így fogadták a szlovákiai magyar politikusok a Fidesz győzelmét.

23:53 – „Megtörtént a csoda” – jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Azt mondta, hogy a céljuk nem a képviselőség, hanem Magyarország megmentése, talpra állítása, hogy újra a régi fényében tündököljön az ország. „Oligarchák nélkül, ha kell az egész világgal szemben. A csatát megnyertük, de folytatódik a küzdelem, míg egész Magyarországot fel nem emeljük” – zárta gondolatait a Mi Hazánk elnöke. (444.hu)

23:51 – „Ma este a nemzet fővárosára maradt, hogy vigye tovább a szabadság zászlaját” – Márki-Zay Péter után Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere beszélt. (Telex)

23:46 – Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerdán az erdélyi Marosvásárhelyet Jedd (Livezeni) községgel összekötő országút mellett egy illegális építőanyag-lerakat törmelékei között bezsákolt, a magyarországi parlamenti választásokra szánt szavazólapokat találtak. Egyes lapok részben megsemmisültek, megégették azokat. Az ügyet a helyi rendőrség vizsgálja. A sajtóban megjelent képeken az látszik, hogy az ellenzéki pártokra leadott szavazatok is voltak a kérdéses lapok között. Az ügyről a Fidesz-KDNP eredményváróján Kovács Zoltán kormányszóvivőt kérdeztük, aki szerint „ellenzéki provokációról” lehet szó. Arra a kérdésünkre, mire alapozza, hogy az eset mögött a magyarországi ellenzék lehet, Kovács azzal válaszolt, erre mutatnak a körülmények. Arról beszélt, a külhoni magyarok közül nagyon sokan szavaztak, amit biztonságosnak és megbízható voksolási lehetőségnek tart. „Egyetlen cél vezeti ezt a provokációt. Mégpedig az, hogy megpróbálja az ellenkezőjét bebizonyítani” – tette hozzá a kormányszóvivő. Azt azonban visszautasította, hogy ez az eset megkérdőjelezné a választás tisztaságát. Még akkor sem, ha ezen egy mandátum múlna, tette hozzá. (czg)

23:41 – Márki-Zay mindenkinek köszönetet mondott. Mint mondta, egy tisztességes Magyarországban hisz, ezt a küzdelmet pedig soha nem adja föl.

23:38 – „Bravó, Viktor!” – gratulált a Fidesz győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobboldali kormánypárt Liga elnöke. (MTI)

23:37 – Márki-Zay elmondta, tiszta a lelkiismerete, mindent megtett. Úgy véli, most sokan könnyes szemmel fontolgatják, hogy elhagyják az országot, ugyanakkor arra kér mindenkit, hogy nyugodjon meg. „Nyugodjunk meg, aludjuk ki magunkat, józan döntést kell hozni” – mondta.

23:31 – A Fidesz-KDNP eredményváróján több száz fős tömeg gyűlt össze, hogy meghallgassák Orbán Viktort. Az újraválasztott miniszterelnök beszédét ovációval, a „Ria-Ria Hungária” rigmus skandálásával üdvözölték a kormánypártok szimpatizánsai. Az ünneplő tömegben a miniszterelnököt és pártját éltető hangokon kívül az ellenzéket szidalmazó bekiabálásokat is hallani lehetett. A közvetlenül a színpad előtti lezárt teret a meghívott vendégeknek tartották fent, a többiek a fesztiválokra emlékeztető étel és italárusokkal szegélyezett térről követhették a beszédet. (czg)

23:29 – Márki-Zay elismerte a Fidesz győzelmét, ugyanakkor , a választás demokratikus és szabad jellegét vitatja. Nem volt vita, nem mehetett a köztévébe, 13-szor annyi plakátjuk volt. Egyenlőtlen küzdelem volt, mégis vállalták.

23:25 – Márki-Zay Péter az értékelő beszédében elmondta, le van taglózva, soha nem gondolta volna, hogy ez lesz az eredmény. Mint mondta, tudta, hogy egyenlőtlen a küzdelem, csaltak is, az emberek jelentős részét pedig csak a propaganda, az agymosás érte el.

23:19 – Újságírók hada követi Márki-Zay Pétert, aki perceken belül beszédet mond.

Élőben Márki-Zay Péter értékelőjéről:


23:14 – Nyolcvan százalék felett a szavazatok feldolgozottsága. A Fidesz 53,96 százalékon, az ellenzék 34,18 százalékon áll. 

23:13 – Orbán Viktor győzelmi beszéde képekben.

Galéria

23:02 – Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ez a jövő Európája, mivel győzött a konzervatív politika, majd felcsendült a Kossuth-nóta is, amit hagyományosan elénekelnek a választási győzelmeik után.

23:01 – „A magyar baloldal volt Gyuri bácsi legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt” – mondta Orbán a győzelmi beszédében. „Soha nem volt annyi ellenfelük, mint most a nemzetközi médiától kezdve az ukrán elnökig” – tette hozzá.

22:59 – 74,52 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz 54,45 százalékkal vezet az ellenzékiek 33,72 százaléka előtt.

22:56 – Orbán mindenkinek köszönetet mondott, a határon túlról figyelő magyaroknak külön is. A kárpátaljai magyaroknak azt üzente, ne féljenek, az anyaország velük van.

22:53 – Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még soha nem néztünk ki olyan, jól, mint ma este – kezdte Orbán Viktor a győzelmi beszédét. Hatalmas győzelmet arattak, mondta, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan.

22:48 – Orbán Viktor győzelmi beszéde. Bővebben...


22:42 – Befutottak a népszavazás első eredményei is.

22:39 – Az eredmények ellenére az ellenzék nyilvános eredményvárójára visszatért a jókedv, többen táncolni kezdtek a hangfalakból szóló zenére. (mm)

22:35 – A szavazatok 67,29 százalékának feldolgozása után a Fidesz 54,85 százalékkal vezet, míg az ellenzék 33,36 százalékon áll. 

22:29 – 92,66 százalékos feldolgozottságnál kijelenthető, hogy Lázár János legyőzte Márki-Zay Pétert a választáson, ő marad a hódmezővásárhelyi központú Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületének országgyűlési képviselője. (Telex)

22:25 – 63,21 százalékos feldolgozottság mellett 55,16 százalékon a Fidesz, az ellenzék 33,09 százalékon. 

22:20 – Nem lehet már behozni – ötödik kormányát alakíthatja Orbán Viktor – írja a Telex.

22:15 – Élőben a Fidesz eredményvárójáról:


22:07 – Csalódottság és szomorúság az ellenzéki szavazók arcán.

Galéria

22:05 – 53,19 százalékos feldolgozottság mellett 56,11 százalékkal vezet a Fidesz, az ellenzék 32,19%-on áll. Bővebben...

21:57 – Az ellenzék nyilvános eredményváróján a Partizán műsorát vetítik – ahol éppen Ravasz Ábel elemzi az eredményeket. (mm)

21:56 – Hódmezővásárhelyen már közel 80 százalékos a feldolgozottság, de nincs trendforduló. A fideszes Lázár a szavazatok 51,81 százalékával vezet, míg Márki-Zay 40,09 százalékot tud felmutatni. Az arányok szinte ugyanezek voltak a korábbi feldolgozottsági szinteken is. Márki-Zay alighanem lemondhat az egyéniben szerzett képviselői helyéről. (Telex)

21:52 – „Az ellenzék központjából nem szűrődik MÁR KI ZAJ! Gratulálok Viktor” – üzente Gyimesi György, az OĽaNO képviselője a közösségi oldalán.

21:48 – Az ellenzéki eredményvárón sokan a Mi Hazánk lehetséges parlamentbe jutásán háborodnak fel. Információink szerint tízkor tartanak sajtótájékoztatót. (mm)

21:45 – „Imádkozzunk, hogy ne kétharmad legyen” – részlet egy elcsípett beszélgetésből az ellenzék eredményvárójának folyosóján, ahol bár politikusokat egyelőre nem látni, a támogatók táborában már tapintható a feszültség. (ba)

21:44 – A szavazatok 43,26 százalékának feldolgozása után a Fidesz 57,22 százalékon, az ellenzék 31,25 százalékon áll. Jelen állás szerint a Fidesz 134, az Egységben Magyarországért 57 mandátumot, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 8 mandátumot szerezne.

21:39 – László Róbert, a Political Capital választási szakértője a Partizán eredményváró műsorában kijelentette, ilyen alacsony feldolgozottság mellett is szinte biztosnak vehető a Fidesz győzelme. Úgy véli, már csak az a kérdés, hogy ismét sikerül-e megszerezni a kétharmados többséget.

21:29 – 36,32 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz 58,12 százalékon, az ellenzék 30,41 százalékon áll. A Mi Hazánk továbbra is a parlamenti küszöb felett teljesít, egyelőre 6,57 százalékot tudhat magáénak.

21:26 – Komárom-Esztergom megye 3. választókerületében, Komáromban és környékén is vezet a Fidesz. Czunyiné Bertalan Judit eddig 8 420 (54,08 százalék) szavazatot kapott. Nemes Andreára (Egységben Magyarországért) 5 238 szavazat (33,64 százalék) érkezett 32,41 százalékos feldolgozottság után. (Telex)

21:24 – A Fidesz-KDNP eredményváróján, amelyet budapesti Bálna rendezvényközpontban tartanak, a szabad ég alatt egy színpadot is felállítottak. A színpad előtt, a rossz idő ellenére, már gyülekezik a Fidesz-szimpatizánsok tömege, akik óriáskivetítőn nézhetik az állami M1 hírtelevízió műsorát. Egy-egy, a Fidesznek kedvező részeredmény megjelenésekor hangos ovációt hallani. A tömegben nagyobb transzparenseket nem láttunk, de valaki egy nagy fehér keresztet tart a magasba. (czg)

21:24 – A Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókerületben Márki-Zay Péter egyelőre hátrányban van Lázár Jánossal szemben. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje 55 százalékos feldolgozottság mellett 3500 szavazattal marad el kihívójától. (Telex)

21:23 – 28 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz 59,36 százalékon, az ellenzék 29,44 százalékon. 

21:21 – Budapesten három kerület kivételével az ellenzék vezet az országosan leadott szavazatok 23,03 százalékának összesítése után.

21:20 – Az ellenzék eredményváróján nagy a csend. A politikusok egyelőre nem kommentálták az első részeredményeket, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem mutatkozik a sajtó munkatársai előtt. (ba)

21:12 – 23 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz 59,9 százalékon, az ellenzék 28,8 százalékon áll. Ilyen állás mellett a Fidesz 134, az Egységben Magyarországért pedig 57 mandátumot szerezne. Bejutna még a parlamentbe a Mi Hazánk Mozgalom is, 8 mandátumot szervezve.

21:09 – Üss meg Vlagyi még egyszer – szól a MKKP eredményváróján. A Telex tudósította, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt eredményváróján 9 órakor Britney Spears slágerének átdolgozására buliznak. A szöveg szerint Viktor király kéri BDSM-szexre Putyint, közben Soros-pénzt szórnak az emeletről a tánctérre.

21:05 – 16 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz a listás szavazatok közel 62 százalékát szerezte meg. Az Egységben Magyarországért pártszövetség egyelőre 27 százalékon áll.

20:57 – Az ellenzék eredményváróján jelenleg csak újságírókat és politikusok hozzátartozóit látni. (mm)

20:53 – Fekete László erősember úgy érzi, bejut a parlamentbe. Bővebben...

20:44 – Egyesült ellenzék: hatalmas munkát végeztünk. Hatalmas munkát végzett az ellenzék, akárcsak aktivistáik és a választásban részt vevő állampolgárok – hangsúlyozta a hatpárti összefogás budapesti eredményváróján vasárnap este, egy órával az urnazárás után Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke. Arról beszélt: nemcsak a demokrácia, de „az Egységben Magyarország csapatának ünnepe is a mai nap”, hiszen – noha nem lehet sejteni a végeredményt – „látható, hogy fej fej mellett áll a két tömb”. Hozzátette: hatalmas teljesítmény, hogy az ellenzéki összefogás „egyenrangúra hozta azt a versenyt, ahol egyértelműen lejtett a pálya a Fidesz, a kormánypárt, lényegében az állampárt számára”. (MTI)

20:43 – A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke 3–6 százalék közötti eredményre számít, szerinte esélyes, hogy a szervezet jobb eredményt ér el, mint négy éve. Kovács Gergely vasárnap este, az urnazárást követően az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: az MKKP-nek sikerült megvalósítania azt a célját, hogy a kampánybüdzséjük felét „értelmes dolgokra” költsék el – azaz pályázatot írtak ki hasznos és kreatív projektekre –, de még így is mintegy 50 millió forint maradt a kasszában.

20:38 – A Fidesz-KDNP eredményváróján csak néhány kormánypárti politikus jelent meg az újságírók között. Főleg olyan személyiségek, akik a magyar kormánypárt kommunikációjáért felelősek. Így például Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, vagy Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt az újságírókkal. (czg)

20:36 – Gáspár Győző: Ha az ellenzék nyer, megtanulok Zámbó Jimmy hangján énekelni. Bővebben...

001

20:30 – Orbán és Márki-Zay megköszönték a szavazatokat.

Orbán Viktor és Márki-Zay Péter egy-egy Facebook-bejegyzésben köszönték meg szavazóiknak a részvételt: „Köszönöm minden magyar állampolgárnak, aki elment szavazni. Hálámat fejezem ki azon civilek felé, akik egész nap a választás tisztaságát ellenőrizték és most kezdik a számolást. Eközben a választási bizottság kimondta: nem képes ellenőrizni a határon túli szavazatok tisztaságát – ezt láthattuk a megsemmisített ellenzéki szavazatokból is. Reméljük, nem ezeken a szavazatokon múlik majd a győzelmünk, mert az alkotmányos válságot okozhat Magyarországon” – írta Márki-Zay a követőinek. Orbán Viktor egy rövidebb bejegyzést írt: „Köszönöm mindenkinek, aki szavazott”.

20:10 – A fővárosi műjégpálya közelében tartott ellenzéki eredményváró rendezvényen a sajtó munkatársai külön teremben kaptak helyet, az egyes pártok politikusai fokozatosan érkeznek a helyszínre. Fél 8 után megjelent Fekete-Győr András, a Momemtum mozgalom alapítótagja és korábbi elnöke. Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője már szintén az eredményvárón van. (ba)

20:08 – Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke is megtartotta mai első sajtótájékoztatóját. A képviselőnő szerint a kampány idején megpróbálták elhallgattatni a pártjukat, erre példa a Facebook-oldaluk letiltása. (Telex) 

20:05 A levélszavazatokat felbontása is elkezdődött. A Nemzeti Választási Irodához körülbelül 140 ezer érvényes levélszavazat érkezett, amelyeket 19:00 órakor kezdtek felbontani. A levélszavazatokat felbontására és szkennelésére a kézi számolás előtt azért van szükség, hogy az előzetes eredményt gyorsan közölni tudják.  Levélben a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok szavazhattak az országos listára – írja a 444.

19:58 – Várhatóan este 9 után érkezhetnek az első, alacsonyabb feldolgozottságú adatok. A népszavazást összesítik utoljára. Bővebben...

19:39 – 18:30-ig a választópolgárok 67,8 százaléka ment el szavazni. Ez kissé elmarad a négy évvel ezelőtti eredménytől, amikor a részvételi arány ebben az időben 68,13 százalékos volt. (Telex)

19:27 – A Medián utolsó felmérése szerint a Fidesz nyeri a választást. A közvélemény-kutató ügynökség adatai alapján a Fidesz 121 mandátumot szerez, az ellenzék pedig 77-et.

19:16  Semlyén Zsolt, a KDNP elnöke megköszönte a határon túli magyaroknak, hogy jóval nagyobb számban vettek részt a választáson, mint korábban.

Azok a határon túli magyarok, akiknek magyar állampolgársága is van, levélben szavazhattak az országgyűlési választáson. „Szeretném megköszönni minden magyar polgárnak, aki részt vett a választáson” – mondta. Hozzátette, szerinte a következő parlament a határon túli magyarok országgyűlése is lesz. Arról is beszélt, fontosnak tartja, hogy a népszavazás esetében is magas a részvételi arány. A 18:30-as adatok szerint a választópolgárok 67,06 százaléka válaszolt a népszámlálás kérdéseire is. „Ez a kormány számára egyértelműen ki fogja jelölni amit a választópolgárok a népszavazás kapcsán eldöntöttek” – mondta a KDNP elnöke.

19:13  Gulyás Gergely a Fidesz-KDNP eredményváróján bejelentette, nincsenek jelentős sorok a választóhelyiségek előtt.

„Nincs akadálya, hogy 19:30-ig, vagy 19:40-ig az utolsó szavazóhelyiség is bezárjon” – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Egyben köszönetet mondott azoknak, akik az urnákhoz járultak és azoknak is, akik a választás lebonyolításában segítettek. Gulyás arról is beszélt, hogy a részvétel hozzávetőlegesen meg fog egyezni a négy évvel ezelőttivel. Hozzátette, hogy az ilyen magas választási részvétel a demokrácia győzelmét jelenti és erős felhatalmazást ad az új országgyűlésnek. Elmondta, a kormánypártok részéről közel százezer aktivista vett részt a kampány utolsó napjaiban, de a párt sok jelöltje ült a szavazatszámláló bizottságokban is.

19:12 A 2022-es választás hivatalosan 19:00-kor ért véget. Az összes szavazókör időben bezárt.

19:10  Élőben a Fidesz eredményvárójáról:


19:10 – A népszavazáson 17:00 óráig 62,23 százalékos a részvétel. 

népszavazás

19:05  Több billegő körzetben is kiemelkedően magas a részvételi arány.

18:50  Komárom is választ.

 A hideg szél és a szemerkélő havas eső sem riasztotta vissza az embereket, a város szívében kialakított szavazókörök előtt kígyózott a sor vasárnap délelőtt. Sokan a stabilitás megőrzését tartják a legfontosabbnak, mások viszont üdvözölnék a kormányváltást, mert szerintük „most a vidéken nem lehet normálisan élni”.

18:47  Magyar választás: Budapest ellenzéki kerületében így zajlik a szavazás

 Budapesten is zajlik a választás, egy belvárosi választóhelyiségben mi is megnéztük, miként adják le a szavazataikat a polgárok. Bővebben...

18:37 – A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke is leadta a szavazatát

Kovács Gergely délután Budapesten szavazott. Szerinte a választás legnagyobb tétje, hogy „megtámadja-e a ganümédészi galaktokolonialista párt a Földet”.

18:25 – Megütöttek és megrugdostak egy 82 éves ellenzéki aktivistát Óbudán.

A férfi az egyik bolt előtt osztogatta az Egységben Magyarországért pártszövetség szórólapjait, amikor is egy pár lépett ki az üzletből, majd rátámadtak. A férfi bejelentést tett a rendőrségen. Bővebben... 

18:03 – A Fidesz-KDNP választási eredményváróját Budapest reprezentatív rendezvényközpontjában, a dunaparti Bálnában tartják. Délután hat órakor gyakorlatilag még csak az előkészületek zajlottak. A kormánypártok jelöltjeit eddig az időpontig még nem láttuk. Az esemény rendkívüli médiaérdeklődés mellett zajlik. Az épület mellett közvetítőautók sorakoznak, több száz újságíró érkezett ide a világ minden tájáról. A korábbi választásokhoz hasonlóan a sajtó munkatársai az épület egy önálló részében kaptak helyet, míg a kormánypártok politikusai tőlük elválasztva egy külön épületrészben várják a választási eredményeket. (czg)

17:58 – Az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén szintén követjük az eseményeket

17:49 – Így állt a részvétel két órával urnazárás előtt.

17:34 Rövid hangulatjelentés a Fidesz eredményvárójáról.

17:32 – Két rendkívüli esemény is történt Győr-Moson-Sopron megye választóköreiben vasárnap délelőtt. Bővebben...

16:53 – A népszavazáson 52,18 százalékos volt a részvétel délután háromkor.

16:48 – Voksolásra várakozók a bécsi magyar nagykövetségen. 

01

16:30 – Rosszul lett egy szavazatszámláló, kiderült, hogy covidos. Bővebben...

16:15 – Szavazásra várakozó orvos kezdett el újraéleszteni egy idős férfit. Bővebben...

15:55 – Mutatjuk, hányan szavaztak délután 15 óráig. Bővebben...

15:45 – A Békés megyei 1-es számú választókerületben a legtöbb, 11 jelölt indult, itt használják a legnagyobb szavazólapot.

01

15:37 – Nagy érdeklődés mellett zajlik a szavazás Budapesten.

Galéria

15:30 – Disznóvágásból visszamaradott húst oszthattak a szavazatokért. A történtek szavazatvásárlás erős gyanúját vetik fel.

15:23 – Megdőlt a hidegrekord Budapesten, másutt 10 centiméternyi hó esett. Bővebben...

Behavazott virágzó gyümölcsfa a Pest megyei Pomázon

15:10 – Minden győri presszóban a választás a téma, sokan innen mentek behúzni az ikszet, de volt, aki a referendumról tért be egy frissítőre. Véleménye mindenkinek van, s „barátok közt” szívesebben el is mondja. Bővebben...

15:04 – A „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás íveit kevesebben töltik ki, mint a választási szavazólapokat – 13 óráig a szavazásra jogosultak 42,34 százaléka adta le szavazatát.

A népszavazás négy kérdése így szól:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

14:44 – Ma 40,1 százalék, négy évvel ezelőtt pedig 42,32 százalék voksolt 13 óráig. Bővebben..

14:15 – Kigyulladt padlás, kutyaharapás miatt vérző kéz – a magyarországi választás eddigi legbizarrabb eseményeiből szemezgettünk.

14:00 – KVÍZ: Mennyire vagy otthon a magyar politikában? Milyen választási rendszer működik Magyarországon? Kik a legnépszerűbb politikusok? Úgy érzed, tudod a válaszokat? Teszteld le magad!

13:58 – A fővárosban a szavazók 42,7 százaléka, 547 276 választópolgár adta le szavazatát 13 óráig. Bővebben...

13:45 – Délután 13 óráig a választásra jogosultak 40,01 százaléka, 3 078 029 szavazó járult az urnákhoz. Bővebben...

13:27 – Orbán zárt körben, Márki-Zay nyilvános fórumokon kampányolt.

13:19 – Szavazás a pozsonyi nagykövetségen.

03

13:12 – Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök is szavazott.

03

13:05 – Mintegy 900 megfigyelőt vettek nyilvántartásba. Bővebben...

12:39 – Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is leadta szavazatát.

03

12:38 – Délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 25,01 százaléka adta le szavazatát a fővárosban.

12:00 – Így szavaznak Komáromban. Helyszíni felvételeink a határ menti városból.

11:48 – Délelőtt 11 óráig a választásra jogosultak 25,77 százaléka, 1 982 937 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson. Bővebben...

11:30 – A magyarországi lakcímmel nem rendelkező 456 ezer választópolgár közül 225 ezren már leadtak levélszavazatot. Bővebben...

11:16 – Szijjártó Péter külügyminiszter feleségével és két gyerekével ment el szavazni.

01

11:08 – Így néznek ki a szavazólapok.

Galéria

10:53 – A választás és a politika a templom falai között is téma. Lelkiismereti kötelesség szavazni a keresztény értékrendet leginkább képviselőkre – mondta a Győri Székesegyházban tartott reggeli misén a nyugalmazott győri megyés püspök. Pártot nem mondott, csak körülírta, melyikre gondol.

10:46 – Több mint 231 ezren először élhetnek választójogukkal. Bővebben...

10:30 – Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen adta le szavazatát.

03

10:19 – Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is leadta szavazatát.

10:13 – Áder János leköszönő köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is leadta szavazatát.

01

09:47 – Reggel kilenc óráig a választásra jogosultak 10,31 százaléka, 793 219 szavazó járult az urnákhoz. Bővebben...

09:29 – Reggel 7 óráig a választásra jogosultak 1,82 százaléka, 139 667 szavazó járult az urnákhoz. A részvételi arány 7 órakor Pest megyében volt a legmagasabb, 2,04 százalék, ami 21 097 szavazót jelent.

09:08 – Márki-Zay Péter egymillió forintos díjat ajánl fel azoknak, akik választási csalást lepleznek le. A Facebookon közzétett videóban arról is beszél, hogy ő most szentmisére megy, és csak tíz órakor adja le szavazatát. Hangsúlyozta, „mindenkinek el kell menni szavazni!”.

08:55 – Fél 9-ig három rendkívüli esemény történt. Bővebben...

08:34 Orbán Viktor is leadta szavazatát.

01

08:25 – A Szlovákiából szavazók Pozsonyban, Kassán és Besztercebányán adhatják le voksaikat.

08:12 – A szlovák–magyar határ mentén fekvő Rajkán összesen 1 400 szavazásra jogosultat regisztráltak a névjegyzékben, miközben nyolcezer körüli lakója van a falunak. Hogy miért? A válasz egyszerű és logikus.

07:50 – „Szavazzunk ma egy jobb világra, egy boldog Magyarországra!” – írta Márky-Zay Péter a Facebook-oldalán, eközben Orbán Viktor „A kommunisták mind szavaznak! Legyünk ott mi is!” mondatokkal buzdította szavazásra választóit.

07:49 – Budapesten van olyan szavazóhely, ahol már fél hétkor sor volt. A várakozók közül többen azt mondták, hogy ilyet még nem tapasztaltak. (24.hu)

07:35 – Magyarországon a szavazás ideje alatt is szabad kampányolni, ez alól csak a szavazóhelyiségek 150 méteres környéke a kivétel. Bővebben...

07:25 – Az első szavazó jelenlétében zárták le az urnát.

magyarország választás 2022

07:20 – Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás. Bővebben...

07:15 –  Szlovákiával ellentétben Magyarországon nincs általános maszkviselési kötelezettség a koronavírus-járvány miatt, ezért a szavazatszámláló bizottság tagjainak és a választóknak sem kötelező maszkot viselniük a szavazókörben.

07:05 – Reggel hat órakor megnyitottak a szavazókörök Magyarországon, megkezdődött a voksolás. Bővebben...

07:00 – Magyarország választ. Pártokra, képviselőjelöltekre szavaz ma Magyarország, a rendszerváltás utáni kilencedik országgyűlési választáson. Ezzel együtt országos népszavazást is tartanak. Bővebben...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?