Közélet

Fico: az olasz ügyészségnek nincs felvétele a Vadalával folytatott beszélgetésről

Az olasz nyomozók kategorikusan kizárták, hogy a calabriai ügyészség bármilyen információval rendelkezne arról, hogy Antonino Vadala telefonon beszélt volna Robert Ficóval. Ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette ki a Smer-SD elnöke, aki bocsánatkérést vár a médiától.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 22. 16:07

Robert Fico - TASR-felvétel

„Az olasz nemzeti ügyész és a calabriai regionális ügyész kategorikusan kizárták, hogy a calabriai ügyészség bármilyen információval rendelkezne arról, hogy Antonino Vadala telefonon beszélt volna Robert Ficóval. És ha lenne is ilyen információjuk, azt soha nem juttatnák el a médiának” – idézett Fico az Olaszországból küldött dokumentumból. Ezeket az információkat elmondása szerint legális diplomáciai úton szerezte.

Az olasz ügyészség 2012-ben megállapította, hogy Antonino Vadala olasz vállalkozó telefonon beszélt Robert Ficóval (Smer-SD), az akkori miniszterelnökkel. A Denník N szerint erről szerdán tájékoztatott a La Repubblica olasz napilap. Fico szerint „kacsáról” van szó.

Ondrej Dostál parlamenti képviselő és az OKS parlamenten kívüli párt elnöke feljelentést tett a Főügyészségen annak érdekében, hogy vizsgálják ki a Fico és Vadala közti telefonbeszélgetésről szóló információkat. Dostál további információk kivizsgálását is kérte, melyek szerint Vadala arra használta fel a kapcsolatait a szlovák állami szervek képviselőivel, hogy ezekkel visszaélve leplezze a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekményeit.

2019. február 20. 17:16

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Tagadja Kiska vádjait

Robert Fico, a Smer-SD elnöke elutasítja Andrej Kiska államfő vádját, miszerint zsarolta őt. Azt állítja, hogy még csak nem is sejtette, hogy eljárást indítanak a KTAG cég ügyvezető igazgatója ellen. Kiskát a volt kormányfő pénteki sajtótájékoztatóján csalónak és hazugnak nevezte. Hozzátette: felszólítani őt arra, hogy mondjon le, már nincs értelme, hiszen egy hónap múlva lesz az elnökválasztás. A volt kormányfő ismét Kiska szemére vetette a poprádi repülőutakat, illetve azt is, hogy nem volt nemzetközileg elismert elnök.

Kiska pénteken kijelentette, hogy a KTAG cég ügyvezető igazgatója ellen indított büntetőeljárás Robert Fico, a Smer-SD elnökének bosszúja azért, mert elnökként elutasította, hogy az Alkotmánybíróságon töltse a politikai nyugdíját. Elmondása szerint őt magát is büntetőeljárás fenyegeti, miután lejár az elnöki mandátuma. Az ügyvezető igazgató és Kiska jogi képviselője Daniel Lipšic lesz. Az államfő arról is beszélt, hogy Fico zsarolta és megfélemlítette őt.

(TASR, dennikn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Radičová visszatérhet a politikába

Eltemették Koós Jánost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?