Közélet

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Az olasz ügyészség szerint a Smer elnöke 2012-ben telefonon beszélt Antonino Vadalával, aki az olasz ´Ndragheta maffiaszervezethez köthető.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 20. 17:16

Frissítve

Elképzelhető, hogy Robert Fico exminiszterelnök nemcsak az asszisztensén, Mária Troškován keresztül köthető Antonino Vadalához.

Vadalát drogkereskedelemmel vádolják, és az olasz ´Ndragheta maffiózójának tartják. Az olasz ügyészség szerint tevékenységét Szlovákiában a legmagasabb szintekről fedezték, ezt bizonyíthatja a Ficóval folytatott telefonbeszélgetés is - írja a Denník N.

A hírről a La Repubblica nevű napilap tudósított, arról azonban nem írnak, hogy az ügyészség rendelkezik-e a teljes beszélgetéssel, vagy csak a híváslistában találták Fico nevét.

A Nagymácsédon meggyilkolt Ján Kuciak utolsó, befejezetlen cikke épp az olasz maffia kelet-szlovákiai tevékenységével foglalkozott, az írásban többször is előfordul Vadala neve.

Fico tagad

Robert Fico nem ismeri Antonino Vadalát - mondta a Smer szóvivője, Ján Mažgút. Mažgút szerint a hírrel csak szándékosan fel akarják korbácsolni az indulatokat a holnapi tüntetések előtt és elterelni a figyelmet Andrej Kiska adóügyeiről.

2018. május 15. 14:31

Antonino Vadala már Olaszországban van
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?