Autó-motor

A Talisman Initiale Paris magasra tette a lécet

Pozsony | A Renault luxusmodellje, a Talisman már megfordult szerkesztőségi garázsunkban. Most az egyszer a lehető legdrágább változatát tettük próbára, Paris Initiale felszereltségi szintben, s komplikált elnevezésű, Blue dCi 200 EDC motorral. Ez a 147 kW teljesítménnyel és 200 lóerővel rendelkező négyhengeres dízelmotor jelenti a modellkínálat abszolút csúcsát.
Demecs Péter

2019. szeptember 10. 07:00

A Renault Talisman után még mindig sokan megfordulnak az utacán - Demecs Péter felvétele

A Renault rendesen beszólt a downsizing és a dízelmotorok híveinek. Abban az időszakban, amikor a piacot a lehető legkisebb motorok uralják, s amikor sorra jelennek meg cikkek a dízel alkonyáról, a francia gyártó visszatért a kétliteres dízelhez, amellyel a Talisman modellben az 1,6 literes négyhengeres erőforrásokat helyettesíti. Elvégre ez a motor is már a múlté, a Renault az 1,7 Blue dCi erőforrással helyettesítette, például a felújított Kadjarban. 
Mint ahogy az elnevezés is elárulja, az új kétliteres négyhengeres dízelmotor a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében AdBlue folyadékkal működő, szelektív katalitikus redukciót (SCR) biztosító berendezéssel van ellátva. Ez a megoldás a dízelmotorokból származó nitrogén-oxidokat (NOx) folyamatosan ártalmatlan gázzá (vízgőzzé és nitrogénné) alakítja. A minden helyzetben hatékony technológia nincs hatással a Blue dCi motorok teljesítményére, épp ellenkezőleg, segítségével az új, szigorúbb szabványoknak is megfelelhetnek az erőforrások.

Ez hiányzott

A gyakorlatban beigazolódott, hogy pontosan ez az erőforrás, amellyel élvezet vezetni a Talismant. Kellő dinamikával rendelkezik, a hétgangos automata EDC-váltóval igazi összhangban van az erőforrás. Aki nem figyel, az alig veszi észre az egyes sebességfokozatok sorolását. A fogyasztás az egyhetes tesztelés során 6,4 liter volt, 100 km/órás sebességnél 4,5 literes, autópályán, 130 km/órás sebességnél pedig 5,8 literes fogyasztást mutatott a fedélzeti számítógép. Az üzemanyagtartály térfogata 47 liter volt, ami korlátozza az egy tankolásra megtehető kilométerek számát. Minderről a 4Controll, azaz a Renault speciális kerék-meghajtása tehet. Ennek a rendszernek a technikai megoldásai miatt ugyanis csökken az üzemanyagtartály térfogata. A 4Controll lényege egyébként az, hogy kanyarokban elfordítja a hátsó kerekeket is, nagyobb biztonságot adva ezáltal a gépkocsinak. 
S ha már technológiák, nem szabad megfeledkeznem a rendkívül hatékony LED Pure Vision fényszórókról, amelyek nagyon élesen és kellő távolságra megvilágítják az úttestet és az út szélét is, ami különösen nyár végén tud hasznos dolog lenni, amikor megnövekszik a vadállatok mozgása az utak mentén. Nem hiányzik a holttérfigyelő rendszer sem, amelynek a kijelzője annyira kicsi és halványan világít, hogy gyakran alig lehet észrevenni. Ez nagy kár, a rendszer ugyanis jól működik, s időben figyelmezteti a sofőrt a holttérben található gépkocsira vagy motorkerékpárosra, ám mi haszna mindennek, ha előfordul, hogy az apró és halvány fényjelzést nem vesszük észre a visszapillantó tükörben. 

Nem minden a motor

A sötétkék metálfényezés illik ennek a járgánynak, amit viszont külön díjaztam, az az utastér fehér, helyenként világos krémszínű kivitelezése. A külső metálfényezéssel kombinálva különösen mutatós kombinációról van szó. Ez sokkal inkább illik a Talismannak, mint a sötét, fekete kivitelezés. 
Az ülések nagyon kényelmesen megtartják a hátat, hosszabb utakon sem éreztem magam kényelmetlenül. Egyébként a sofőr ülését, s az utastársét nyolc irányban lehet állítani, masszázsfunkcióval rendelkeznek, s mindkét elülső ülés tartalmazza az úgynevezett ventiláció-funkciót, amit nagy melegekben fognak igazán díjazni – bár az ülésbe szerintem ésszel kellene fújnia a hideg levegőt annak, akinek érzékeny a háta vagy a dereka, mert könnyen előfordulhat, hogy segítség nélkül nem fog tudni kiszállni az autóból. 
Mint ahogy azt a Renault egyes modelljeinél már megszokhattuk, a műszerfal domináns eleme a nagy érintőképernyő, amely az R-Link2 multimédia-rendszert rejti magában. Első ránézésre hatalmasnak és bonyolultnak tűnhet, az egyes funkciók kezelése viszont roppant egyszerű. Az Initiale Paris felszereltségi szint további velejárója a 13 hangfalas Bose audiorendszer, amely ugyancsak nem fog csalódást okozni, bónuszként vehetjük a kesztyűtartóba rejtett CD-lejátszót, amely manapság már szó szerint ritkaságnak számít. 

Csak el ne aludjanak

A Talisman ideális menedzseri autó, vagy hosszú utakra tervezett családi autó. Olyan kényelmes, hogy fennáll a veszélye, a sofőr elalszik a volán mögött. Ezért is fontos vezetés közben rendszeresen beiktatni a pihenőket. 
Olyan dizájnnal és méretekkel rendelkezik, amelyek egy Renault esetében még mindig szokatlanok, ezért is van az, hogy az úton és parkolókon aránylag sok ember felfigyel rá. Az előkelő külső, a luxuskivitelezésű utastér mellé ráadásul most még egy erős, jó motort kapott a Talisman, s ennek köszönhetően ismét magasra tette a lécet. 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+5
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?