Közélet

A Híd nem akar populista témákat előhúzni a kampányban

A kormánypárti Híd a parlamenti választási kampányban az aktuális problémákra akar megoldásokat kínálni, célja a régiók és a nemzeti kisebbségek további erősítése. Erről a párt szóvivője, Debnár Klára tájékoztatta a TASR-t. A párt kerülni akarja a populista témákat a kampány során. A szélsőségesek elleni harc kapcsán felszólítja a többi pártot, hogy az ĽSNS választóit, ne akarják téveszmékkel és további hergeléssel megszólítani.
TASR

2019. július 22. 10:13

- Somogyi Tibor felvétele

A Híd soha nem használt populista jelszavakat és nem is fog. Veszélyesnek tartjuk, és távol áll tőlünk az ilyesmi

- jelentette ki Debnár Klára. Mint mondta, felelősen gondolkodó párt reális jövőképet vázol fel a választóknak, például az oktatás, az egészségügy, a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a szociális politika terén.

A Híd álláspontja szerint a szélsőségeseket nem tudja legyőzni egyetlen politikai erő. „A pártközpontokban már a kampánystratégiát, jobb esetben a pártprogramot tervezik. A Híd elvárja mindenkitől, kormánypártoktól, ellenzéktől és a mostanában alakuló pártoktól is, hogy ne próbálják téveszmékkel vagy további hergeléssel megszólítani Marián Kotleba választóit” - tette hozzá a szóvivő.

A párt fő célkitűzése, hogy a mostani kormányzati ciklus végéig sikerüljön elfogadtatni az adómentes alap emelését, az erről szóló törvényjavaslat második olvasatban van a parlamentben. A párt ezzel azt szeretné elérni, hogy a munkavállalók kevesebb adót fizessenek.

A Híd felajánlotta a parlamenten kívüli pártoknak, hogy megnyitja előttük választási listáját. Az MKP ezt az ajánlatot nem fogadta el, a választási együttműködés más formájáról tovább egyeztet a két párt, a Híd emellett a Magyar Fórummal és az MKDSZ-szel is tárgyalt.

Ravasz Ábel, a párt alelnöke elmondta: a magyar pártokon kívül megbeszéléseket folytattak a parlamenten kívüli Szlovák Konzervatív Párttal (SKS) és a Szlovákiai Roma Kezdeményezéssel (RIS) is. A Híd a nyár végéig akarja felmérni, mit szeretnének a pártstruktúrák, és az alapján folytatni ősszel a tárgyalásokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?