Hoppá

Megvalósult a csaposok álma: okoshordót gurított a piacra a Carlsberg

A csaposok álmát váltotta valóra a Carlsberg, a dán sörgyártó okoshordóval lépett a piacra, amely képes arra, hogy figyelje a hordóban lévő sörmennyiségét, sőt jelezze sörfőzdének, ha fogytán a készlet.
MTI

2019. február 18. 10:05

- Képarchívum, illusztráció

Az okoshordó képes jóval hosszabb ideig frissen tartani a sört, száműzve a hab nélküli sör rémét. Egyetlen dologra azonban nem képes, hogy kicserélje magát, ha kiürült.

A stagnáló eladások, a fogyasztók bor és röviditalok felé fordulása késztette innovációra a dán sörgyártót, és arra, hogy a sörözők tulajdonosait boldoggá tegye és nemcsak szélesebb palettát nyújtson, hanem segítse őket profitjuk növelésében. A csaposok egy tableten figyelhetik valós időben a hordók tartalmának alakulását. Az általa összegyűjtött adatok mind a sörfőzdét, mint sörözőket abban is segíti, hogy megbecsüljék, mekkora a kereslet az egyes sörfajtákra az év egy adott időszakában.

"Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a megfelelő termék elérhető legyen adott helyen, adott időben" - mondta egy interjúban Nancy Cruikshank, a Carlsberg digitális átalakulásáért felelős vezetője. 

Az okoshordó műanyagból készül, nem a hagyományos nehézacélból, ahogyan az az 1960--as és 1970-es években megszokott volt.
 

A dán sörgyártó Nyugat-Európa mellett néhány kínai városban is csapra veri őket, az okoshordó tesztelése azonban Berlinben folyt. Koppenhágában, Malmőben és Milánóban a jövő hónapban mutatják be.
 

Az új, könnyebb hordó sűrített vizet használ szén-dioxid helyett a sör kinyomására, ezáltal 30 napig frissen marad a sör. Az öreg acélhordókban ez kevesebb mint egy hét volt. A Calrsberg szerint ezáltal lehetővé válik, hogy a sörözőkben, bárokban, éttermekben kipróbáljanak kevésbé ismert és jóval drágább söröket is.
 

A műanyag használatával a Carlsberg ugyan szembemegy az élelmiszeripar azon céljával, hogy visszaszorítsa az egyszer használatos műanyag alkalmazását, mivel a fogyasztók egyre inkább környezetbarát módon gondolkodnak. 

A Calrsberg közölte, hogy az okoshordó ugyan egyszer használatos, de dolgoznak azon, hogy begyűjtsék és újrahasznosítsák azokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Agresszív pénzbehajtási trükkök a hitelezőknél

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Donald Tusk lehetségesnek nevezte a brexit rövid távú halasztását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?