Autó-motor

Kamiq névre keresztelték a Škoda új, városi SUV modelljét

Pozsony | A márciusi Genfi Nemzetközi Autószalonon lesz a Škoda sorozatban harmadik SUV modelljének a világbemutatója. A gyártó már elkezdte adagolni az információkat az újdonságról, múlt héten hozták nyilvánosságra a nevét.
Demecs Péter

2019. január 28. 18:36

- Škoda-felvétel

A kamiq szó a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuit (eszkimó) nyelvből ered. Az elnevezés olyan helyzetet ír körül, amikor valami minden egyes helyzetben illik valamihez vagy valakihez. Ezért választották a kis városi crossovernek ugyanazt a nevet, mint amelyet a Kínában árusított, igencsak bevált SUV visel. A modell elsősorban a modern nagyvárosban hivatott igazán jó munkát végezni, ám a gyártó szerint városon kívül is megállja a helyét. Az elnevezés ugyanakkor teljes mértékben beillik a Škoda SUV modell családjába, hiszen a márka mindegyik terepjárójának a nevében találunk Q betűt. Az új ŠKODA KAMIQ modellel a cseh autógyártó tovább folytatta SUV kampányát és kibővítette az európai piacra szánt modellek kínálatát egy kompakt, életmód fókuszú, belépőszintű modellel. A ŠKODA KAMIQ nagyszerűen egyesíti a kompakt modellek agilitását és kezelhetőségét a terepjárók kínálta hagyományos előnyökkel, amilyen például a megemelt üléspozíció, a jobb kilátás, a még kényelmesebb be-, illetve kiszállás és a megemelt hasmagasság. A moduláris keresztirányú MQB platformra épülő modell az új vezetéstámogató rendszerek mellett számos – a tágas belső tér mellett a márka védjegyévé vált –  Simply Clever megoldással igyekszik meghódítani az ügyfeleket. A Škoda tavaly 1,25 millió gépkocsit értékesített a világ több mint száz piacán, a gyártási kapacitások növelése miatt egy új gyár megnyitását tervezi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

Hamšík Lavezzivel is konzultált átigazolása előtt

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?