Vélemény

Mi vagyunk az arabok

„Mi vagyunk az arabok, és terroristák vagyunk, / éles a mi fegyverünk, és izom a mi agyunk.” A budapesti diák, DJ Jeges dala az interneten terjed, én még jóval szeptember 11. előtt hallottam először a kevéske öniróniával, de annál nagyobb elszántsággal rappelt kétpercest.
ÚJ SZÓ ONLINE

2002. január 9. 07:00

Alpok

„Mi vagyunk az arabok, és terroristák vagyunk, / éles a mi fegyverünk, és izom a mi agyunk.” A budapesti diák, DJ Jeges dala az interneten terjed, én még jóval szeptember 11. előtt hallottam először a kevéske öniróniával, de annál nagyobb elszántsággal rappelt kétpercest. Ártalmatlan tréfának, paródiának tetszene számomra is a bugyuta szöveg, ha nem döbbentett volna meg annyira a hír, hogy egy tizenöt éves amerikai fiú azért repült bele kisgépével egy floridai toronyházba, mert szimpatizált Oszama bin Ladennel és a terrortámadással. Az Afganisztán ellen indított megtorló akciók első amerikai katonai áldozatát egy másik tinédzser, egy 14 éves afgán fiú lövése ölte meg.

Már szeptember végén megjelentek a vicces (?) tárgyak boltjaiban az Oszama bin Laden-gumiarcok, az interneten napokkal a merényletek után elterjedtek a humorosnak szánt képmontázsok, a „Bush és bin Laden beszélget” kezdetű viccek, de ma már kapható a szaúdi terroristavezérre hasonlító akcióhős-figura is.

Állítólag példaképre minden fiatalnak szüksége van. A három munkahelyen vagy a konkurencia szorításában örökösen elfoglalt, ideges, ritkán látott apák imázsa nem mindig felel meg a tinédzsereknek, így aztán a tévében látott hősök, a „leg”-ek között keresnek követendő példát. ĺgy válhat a hírdömpingtől megzavarodott gyerekek példaképévé akár a világ legkeresettebb terroristája is.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
drogok
Frissítve

Rekordnagyságú drogfogás Szlovákiában: másfél tonna mexikói drogot fogtak el (GALÉRIA)

boris kollár
Frissítve

Kollár leváltásáról szavaz a parlament

Messi sorsa Barcelonában: mintha egyedül ő lenne felelős minden sikerért és minden problémáért (TASR/AP)

Barcelona: ilyen klubvezetésnek ellenség sem kell

helder

Magyarországon kaphat munkát a DAC-nál megbukott edző

Az első fél évben 1,6 millió turista látogatott Horvátországba, 70%-kal kevesebb, mint tavaly

Megindultak a turisták Horvátország felé

Nikolo Fialka

Egy szenci drogfüggőt keres a rendőrség

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.