Vélemény

Mi vagyunk az arabok

„Mi vagyunk az arabok, és terroristák vagyunk, / éles a mi fegyverünk, és izom a mi agyunk.” A budapesti diák, DJ Jeges dala az interneten terjed, én még jóval szeptember 11. előtt hallottam először a kevéske öniróniával, de annál nagyobb elszántsággal rappelt kétpercest.
ÚJ SZÓ ONLINE

2002. január 9. 07:00

jéghegy globális felmelegedés

„Mi vagyunk az arabok, és terroristák vagyunk, / éles a mi fegyverünk, és izom a mi agyunk.” A budapesti diák, DJ Jeges dala az interneten terjed, én még jóval szeptember 11. előtt hallottam először a kevéske öniróniával, de annál nagyobb elszántsággal rappelt kétpercest. Ártalmatlan tréfának, paródiának tetszene számomra is a bugyuta szöveg, ha nem döbbentett volna meg annyira a hír, hogy egy tizenöt éves amerikai fiú azért repült bele kisgépével egy floridai toronyházba, mert szimpatizált Oszama bin Ladennel és a terrortámadással. Az Afganisztán ellen indított megtorló akciók első amerikai katonai áldozatát egy másik tinédzser, egy 14 éves afgán fiú lövése ölte meg.

Már szeptember végén megjelentek a vicces (?) tárgyak boltjaiban az Oszama bin Laden-gumiarcok, az interneten napokkal a merényletek után elterjedtek a humorosnak szánt képmontázsok, a „Bush és bin Laden beszélget” kezdetű viccek, de ma már kapható a szaúdi terroristavezérre hasonlító akcióhős-figura is.

Állítólag példaképre minden fiatalnak szüksége van. A három munkahelyen vagy a konkurencia szorításában örökösen elfoglalt, ideges, ritkán látott apák imázsa nem mindig felel meg a tinédzsereknek, így aztán a tévében látott hősök, a „leg”-ek között keresnek követendő példát. ĺgy válhat a hírdömpingtől megzavarodott gyerekek példaképévé akár a világ legkeresettebb terroristája is.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Mózes Szabolcs (középen), az Összefogás elnöke szerint ha az építési törvény javasolt változatát fogadnák el, akkor az építési engedély tízszer, hússzor is drágább lehetne a jelenleginél ⋌(TASR-felvétel)

A Szövetség szerint is rossz az új építési törvény tervezete

Parlament

Halasztani kellett a parlamenti ülést, továbbra sincs egyezség a koalícióban

Vladimír Lengvarský

A beoltottak júniustól európai tanúsítványt kapnak

spanyolnátha

GALÉRIA: A történelem 10 leghalálosabb járványa

Ikea

Veszélyes termékekre figyelmeztet az IKEA

hold

Teljes holdfogyatkozás a jövő héten. Milyen lesz a vérvirágos szuperhold?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.