Vélemény

Gréczy Zsolt havi nyolcvanezer forintja

Egyre gyakrabban hangzik el az a vélemény, hogy ha a baloldali ellenzék vádjai igazak a jelenlegi kormánykoalícióval szemben (azaz az Orbán-kormány, hogy ne mondjuk, az Orbán-rezsim antidemokratikus, diktatorikus & prefasiszta), akkor a baloldali ellenzék tagjai vajon miért nem vonulnak ki a parlamentből, miért nem mondanak le fizetésükről, miért legitimálják országgyűlési jelenlétükkel ezt a szélsőjobbos vircsaftot?
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. február 1. 11:35

Mert ugye, 2006 után a Fidesz képviselői a Gyurcsány Ferenc személye elleni tiltakozásul az akkori miniszterelnök minden egyes parlamenti felszólalásakor elhagyták a termet. A fideszesek a lábukkal szavaztak. Ütős volt az a ki-bevonulgatás, sokakat meggyőzött, a patás Gyurcsány elsüllyedt oda, ahová való, a pokol legmélyére.

A baloldali ellenzék régóta, finoman, már-már szofisztikáltan szólva, hitelességi válsággal küzd, s miközben a kormány támogatói köre rohamosan csökken, új szavazókat így sem tud magához csábítani. A kivonulás, az látványos lenne. Hogy Gyurcsányék és a többiek ne vegyék át a parlamenti munkáért járó fizetésüket, ha már úgyis kutyakomédia az egész. (Mert az.)

Ha nem foglalunk is állást ebben a morális dilemmában, azon a híren azért meglepődtünk, amelyből kiderült, hogy a fővárosi közgyűlés több ellenzéki politikusnak is felügyelőbizottsági tagságot szavazott meg (zárt ülésen) különböző budapesti cégeknél. Az egyik nagyágyú Kerék-Bárczy Szabolcs, aki tavaly tavasszal a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indult (s veszített) a parlamenti választásokon. Ő januártól a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) felügyelőbizottságát erősíti. A másik ismert figura Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc szóvivője, aki a Főtáv Komfort Épületenergetikai Kft. felügyelőbizottságában dolgozik majd.

Kerék-Bárczy ezért havi 120, Gréczy pedig havi 80 ezer forint illetményt kap majd. Szívből gratulálunk, ez az összeg alighanem jól jön a nélkülöző baloldali politikusok konyhájára. Gréczyék nyilván megérdemlik ezt a pénzt, amelyért mások egy hónapig dolgoznak keményen – mert ne legyenek illúzióink, felügyelőbizottsági tagként még senki sem halt bele a melóba ebben az országban. De ha valakinek ez túl demagóg, akkor tegyük fel másként a kérdést. Amikor jelenleg azon vitatkoznak az illetékesek, hogy három- vagy négymillió ember csúszott-e le tartósan a mélyszegénység állapotába, akkor mennyiben etikus, hogy Gréczy és a többiek felveszik ezeket a busás kis „mellékeseket”? Vagy ha felveszik, akkor mostantól kezdve ki a francot fog érdekelni, ha Gréczy Zsolt, a DK fenegyereke a szegénységre hivatkozva kezd bele egy menetrendszerű orbánozásba? Senkit.

Önnek ajánljuk
Önkéntesek az idősgyógyászati osztályon

Önkéntesek az idősgyógyászati osztályon

Pellegrini Bugár

Pellegrini és Bugár már tudják, ki veszi át Sólymos helyét

közúti baleset

Baleset miatt átjárhatatlan a D1-es autópálya

Sólymos László

Sólymos a képviselői mandátumáról is lemondott

Zuzana Čaputová

Čaputová meglátogatta a kereszténység és a zsidóság szent helyeit Jeruzsálemben

rongálás

Előállították a sírgyalázót, aki náci jelszót firkált egy zsidó temetőben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.