Utazz

Kitiltotta a járatok fedélzetéről a mogyorót az Easyjet

Nem árusít többet mogyorót a járatai fedélzetén az Easyjet, és arra kéri az utasokat, hogy ők se bontsák fel a magukkal vitt ropogtatnivalót.
Airportal.hu

2019. április 29. 04:36

- Wikipédia

A brit Daily Mail szerint a brit diszkont légitársaság az allergiások védelmével magyarázta a döntést. Az Easyjet emellett új, mogyorómentes menüt állít össze az utasoknak és minden ilyen tartalmú ételt kivonnak a fedélzetről - írja az Airportal.hu magazin.

Azt azonban ők sem tilthatják meg az utasoknak, hogy felvigyék a mogyorót a fedélzetre és megegyék, ezért csak kérni tudták az utasokat, hogy az allergiásokra tekintettel ha vettek is a ropogtatnivalóból, azt ne bontsák ki a fedélzeten. Az allergiás utasoktól pedig azt kérték, hogy állapotukról tájékoztassák előre a légitársaságot. Ha ugyanis van ilyen utas a fedélzeten, akkor a légiutas-kísérők mindenkivel tudatják, hogy nem fognak mogyorót eladni.


Az intézkedést már a múlt hónapban bevezették, miután Liz Sugg korábbi közlekedési miniszter rendeletben szabályozta a mogyoró fedélzeti árusítását, pontosabban annak tilalmát.

Tavaly decemberben állított össze a szaktárca egy menetrendet, aminek célja, hogy minden járaton megszűnjön a mogyoró árusítása. A döntés azok után született meg, hogy a British Airways járatán mogyoróallergia miatt meghalt egy 15 éves lány. Natasha Ednan-Laperiouse egy Heathrow-n vásárolt ételtől lett rosszul a fedélzeten. A British Airways már az eset után bejelentette, hogy nem árusít többet mogyorót, vagy mogyoró tartalmú ételt a fedélzeten.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A PS-Spolu nyert, az MKP mandátuma kérdéses, a Híd bukott az előzetes eredmények szerint

Ravasz: „Megfizettük az adót ezért a koalícióért“

Kiskát zavarja a szélsőségesek előretörése

GALÉRIA: Máté Bence határtalan világa

Mandátumbecslés a nem hivatalos adatok alapján

Az MKP mandátuma pár szavazaton múlhat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?