Utazz

Elszálltak a repjegyárak a júniusi utazásokra

Közeleg a nyári csúcsszezon a turizmusban és a légiközlekedésben, és ez jól látszik a repülőjegyárak alakulásában is – júniusban a legtöbb célállomásra nőttek az árak. Bár a májusi jegyárakhoz képes jelentős az emelkedés, mégis még mindig van 9 olyan népszerű európai célállomás, ahova 100 euró alatti áron tudunk jegyet foglalni.
Szabó Laci

2019. május 9. 09:01

- Wikipédia

Öt helyszínre – Berlin, Brüsszel, London, Róma és Párizs – pedig 50 euró alatti áron is el tudunk repülni. Az 50–100 eurós sávban pedig megtalálható Madrid (51 €), Barcelona (53 €), Koppenhága (53 €) és Amszterdam (77 €). Megfigyelhető, hogy Athénba nagyon drága lett a jegy, míg májusban 34 euró volt egy retúrjegy, addig júniusra az ár 101 euróra nőtt.

Ha a távolabbi célállomásokat nézzük, akkor ott még mindig találunk nagyon jó ár/érték arányú repülőjegyet. Az egyik ilyen Bangkok, a thai fővárosba most 471 euró egy retúrjegy, a népszerű tengerparti célállomásra, Phuketre pedig 575 euróért repülhetünk. Dubaj most alig több, mint háromszáz euró, ez is kedvező jegyárnak számít a luxusvárosba. Aki Kubát szeretné látni, annak a havannai jegy 500 euróba se fog kerülni.

Szintén megfontolandó célállomás a nagy nyári szünet előtt Tokió (464 €), Szingapúr (438 €) és Peking (444 €) – mindegyik városban számos látnivaló van, így akár egy 4-7 napos kirándulásra is ideális választás.

Nyáron az amerikai városokba drágábban repülhetünk, a téli 250–400 euró közötti árak helyett most New York 447 euró, Miami 587 euró, San Francisco 612 euró, míg a Hawaii-szigeteki Honolulu 1075 euró. Kiemelnénk még, hogy az ausztráliai városokba is újra ezer euró alatti áron juthatunk el, Sydney most 820 euró, míg Melbourne 871 euró.

*

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A lakosság 63 százaléka fizeti be minden számláját időben

Napoli–Internazionale rangadó vasárnap estére

GALÉRIA: Kikapott a DAC Rózsahegyen

Új választások kiírását javasolta az osztrák kancellár

A Magyar Fórum módosítaná az alkotmány preambulumát

Tragédia: halálra gázoltak egy kerékpárost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?