Zuzulová és Vlhová együtt a dobogón Flachauban

Veronika Velez-Zuzulová az első, Petra Vlhová a harmadik helyen végzett a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának flachaui műlesiklóversenyén.Flachau. Zuzulová kedden is győzött Flachauban, ahol más helyszínek hóhiánya miatt rövid időn belül két versenyt is rendeztek.

Veronika Velez-Zuzulová az első, Petra Vlhová a harmadik helyen végzett a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának flachaui műlesiklóversenyén.

Flachau. Zuzulová kedden is győzött Flachauban, ahol más helyszínek hóhiánya miatt rövid időn belül két versenyt is rendeztek. Zuzulová ismét bizonyította, hogy az osztrák pálya rendkívül fekszik neki: az első körben a második legjobb időt érte el. Petra Vlhová is nagyszerűen versenyzett, az ötödik helyről várhatta a folytatást.

Az esti második körben pénteken is havazott, de mint Zuzulová utóbb elárulta, most sokkal jobb volt a pálya a keddinél. Vlhová a rá jellemző agresszív stílusban vágott neki a pályának, át is vette a vezetést, csak a szakági Vk-t vezető svéd Frida Hansdotter előzte meg.

Ezután következett Zuzulová, aki már a pálya felső szakaszán növelni tudta előnyét Hansdotterrel szemben, és ez ki is tartott a célig – a második körben Zuzulová volt a leggyorsabb. Már csak Nastasia Noens volt hátra, aki korábban még soha nem vezetett az első kör után: a francia versenyző sízésén meg is látszott az idegesség, s végül csak a negyedik helyre jött be, Vlhová mögé.

Így az alpesi sízés történetében először egyszerre két szlovák versenyző is dobogóra állhatott a Világkupában: Zuzulová az első, Vlhová a harmadik helyen végzett. Zuzulovának ez volt a 4. Vk-győzelme, hármat műlesiklásban, egyet pedig párhuzamos műlesiklásban ért el.

„Ez hihetetlen. Az első Vk-győzelmemre annak idején három évet kellett várnom, most meg három napon belül kétszer nyertem. Nem bántam, hogy nem vezettem az első forduló után, nekem ez így kényelmesebb” – nyilatkozta Zuzulová, aki pályafutása során 23. alkalommal állhatott Vk-dobogóra. A szakági Vk-ban 420 ponttal feljött a második helyre, Petra Vlhová pedig a harmadik (320 pont).

Utóbbi a tegnapi óriás-műlesiklásban is indult, s jó formája tovább tartott: pályafutása során először Vk-pontot érő helyen, tizenegyedikként zárta a számot Vlhová. „Wauu, 14. hely az óriás-műlesiklásban? Ki várta volna ezt 63-as rajtszámmal? De kellő akarattal mindent lehet” – kommentálta eredményét a Facebookon Vlhová. (bt, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?