Zidane mágikus hajrája

Lisszabon. Nagyszerű játék a pályán, kiváló hangulat a lelátón: a francia–angol párharc igazolta az elvárásokat. Az Estadio da Luz közönsége ugyanis valódi presztízsmeccset láthatott, amelyen az utolsó percig vezettek a hősiesen küzdő szigetországiak, a hajrá azonban a címvédő galloké volt, akik a megtáltosodó Zidane két góljával fordítottak.

FRANCIAORSZÁG–ANGLIA 2:1 (0:1). Lisszabon, 65 000. Játékvezető: Merk (német). Góllövők: Zidane (91., 93., az utóbbit 11-esből)), ill. Lampard (38.). FRANCIAORSZÁG: Barthez–Gallas, Thuram, Silvestre (79. Sagnol), Lizarazu–Pires (75. Wiltord), Vieira, Makelele, Zidane–Trezeguet, Henry. ANGLIA: James–G. Neville, Campbell, King, A. Cole–Beckham, Lampard, Scholes (76. Hargreaves), Gerrard–Owen (69. Vassell), Rooney (75. Heskey). Sárga lap: Pires, Scholes. A gallok kezdtek jobban, egymás után vezették támadásaikat. Zidane próbálkozott mintegy 27 méterről, de a lövése a bal kapufa mellé szállt. Az első negyedóra végén Vieira tekerte középre a labdát jobbról, a 11-es pontnál Trezeguet bólintott, de a fejese pár centivel a kapu fölé szállt. Nem sokkal később Pires passzolt a jobb szélen meginduló Gallas alé, aki az alapvonalhoz érve laposan középre lőtte a labdát, de Campbell becsúszva szögletre mentett. A túloldalon Scholes bombázott 20 méterről csúnyán a francia kapu fölé. A 38. percben vezetést szereztek az angolok: Beckham jobb oldali szabadrúgását a középre nagyszerű ütemben berobbanó Lampard fejelte a bal felső sarokba. A félidő végén Henry felpörgette a labdát magának, majd egy gyönyörű ollózó mozdulattal a kapura küldte azt, de lövése fölé szállt. Francia rohamokkal indult a második játékrész a második játékrész: Henry próbálkozását James magabiztosan védett. A 72. percben Rooney maga tört be a tizenhatoson belülre, amikor Silvestre buktatta. Merk – jogosan – 11-est ítélt. A büntetőt Beckham félmagasan a jobb sarok felé lőtte, de Barthez vetődve hárított! Vassell tekert kapura, lövése felpattant, és fejbe találta a meglepett Barthezt, aki kis híján összehozta a második angol gólt, de Thuram felszabadított. A 90. percben Heskey lökte fel Makelelét, a szabadrúgást Zidane 20 méterről a jobb felső sarokba lőtte. Ezután Gerrard haza akart adni, röviden tette, Henry kilépett, James elütötte, tizenegyes. A büntetőt Zidane értékesítette. (ú)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?