Vůjtek marad a kapitány

<p>Pozsony. Továbbra is Vladimír Vůjtek marad a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. Jelenlegi szakmai stábjával együtt további egy évre kapott bizalmat a szövetség végrehajtó bizottságától. Utódját már a jövő évi, csehországi világbajnokság előtt kijelölik.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Semmi váratlan nem történt a végrehajtó bizottság tegnapi ülésén, csupán megerősítették azt, hogy a korábbi szakmai stáb folytatja a jövő évi világbajnokságig. „Kedden este végleg megegyeztem Vladimír Vůjtekkel a szerződés meghoszszabbításáról. Ezt elmondtam a testület előtt, egyhangú szavazás lett a vége” – jelentette be a döntést Igor Nemeček, a Szlovák Jégkorong-szövetség elnöke. – Mindkét fél érdeke volt a megegyezés, most annak örülünk, hogy Vladimír Vůjtek hazájában fejezheti be edzői pályafutását. Szeptembertől elkezdjük keresni az utódját, s elképzelésünk szerint már a csehországi világbajnokság előtt ismert lesz, ki vezeti az azt követő szezonban a válogatottat.”

Vladimír Vůjtek 2011-ben váltotta a kanadai Glen Hanlont a szlovák kispadon. Egy évvel később ezüstérmes lett csapatával, tavaly a nyolcadik, idén a kilencedik helyen végeztek a világbajnokságon, februárban csak a tizenegyedikek voltak a szocsi olimpián. A szakember május végén lejárt szerződését hosszabbítják meg újabb egy évvel. „Szívesen dolgoztam az elmúlt három évben Szlovákiában. Örülök, hogy újabb bizalmat kaptam, mert szülővárosomban, Ostraván lesz a világbajnokság, ami vonzott engem – mondta az ülés után a szövetségi kapitány. – Mielőtt döntöttem volna, kíváncsi voltam a testület véleményére, arra, hogy mindannyian támogatnak-e. Nem akartam megélni, hogy jelenlétem ellenállásba ütközzön. Arra a következtetésre jutottam, hogy továbbra is a szlovák jégkorong hasznára lehetek.”

Az újraválasztott szövetségi kapitány szerint a tizenhárom újonccal kiálló vb-csapat jobban játszott a tornán, mint a helyezése mutatja. „A kényszerből megfiatalított csapat egyenrangú partnere volt ellenfeleinek, s a vb-szereplés jelezte, hogy van mire építeni a következő szezonban is. Bár sokan lemondták a válogatottságot, a helyettük érkezőkben volt elég akarat és igyekezet. Minden alkalommal akad valaki, aki nemet mond, de mindig nevezhetők olyan játékosok, akik akarnak játszani a válogatottban, és a csapat hasznára lehetnek” – tette hozzá a hatvannyolc éves szakember.

Vladimír Vůjtek segítői a szakmai stábban továbbra is Vladimír Oszágh és Peter Oremus lesznek, Oto Sýkora marad a főmenedzser. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?