Vůjtek beszél Handzušsal

<p>Pozsony. Egyszerre két tornán is részt vesz a szlovák jégkorong-válogatott a közeljövőben: az A-csapat a hazai Slovakia Cupon, a fiatalokból álló „olimpiai” gárda Bécsben lép jégre.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Az U20-as vb-n sikeresen szereplő csapat három játékosát is nevezte Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a február elejei Slovakia Cupra. Martin Réway mellett Peter Cehlárik és Christián Jaroš a most Besztercebányán rendezendő tornán debütálhat az A-csapatban. A szlovákok előbb Németországgal, majd a zárónapon Svájccal találkoznak.

„Mivel a KHL-ben nincs szünet ebben az időpontban, úgy döntöttünk, nem hívjuk be Milan Jurčinát és Peter Podhradskýt, hogy ne legyen belőle gondjuk a klubjukban. A Slovan hokisai és a BL-ben érdekelt Lulea játékosai is csak később csatlakoznak hozzánk – nyilatkozta Vůjtek a tegnapi sajtótájékoztatón. – A napokban a besztercebányaiakat erősítő Michal Handzušsal is leülök beszélgetni arról, hogyan érzi, tudna-e segíteni a válogatottnak a világbajnokságon.”

A májusi viadal előtti utolsó komoly erőpróbára két újdonsággal is készült Vůjtek. Két év után újra kapusedzővel bővül a szakmai stáb, valamint végig a csapattal lesz egy mentális tréner is.

A Slovakia Cuppal egyidőben Bécsben Euro Ice Hockey Challenge néven rendeznek felkészülési tornát. Hogy ne kelljen lemondaniuk a részvételt, a szlovákok egy fiatalokból álló „olimpiai” csapatot neveztek rá, akiket Vůjtek asszisztense, Vladimír Országh fog irányítani, ezáltal is hangsúlyozva, hogy ebből a 25-ös keretből is be lehet kerülni a csehországi vb-csapatba. Az olasz, szlovén és osztrák A-csapatok elleni meccseken többek között az U20-as vb hőse, a kapus Denis Godla vagy a már a „nagyoknál” is több lehetőséget kapott Andrej Šťastný (Slovan) is újra bizonyíthat. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?