Vlček csúcsformában érzi magát

Komárom |

<p>Londoni kvótaszerzési szándékkal indul a jövő heti, szegedi világbajnokságon a komáromi kajaknégyes. Riszdorfer Richárd, Riszdorfer Mihály, Vlček Erik és Tarr György múlt héten az ausztriai Linzben edzőtáborozott, azóta pedig otthon készül az év eseményére.</p>

A tegnapi gyakorlás után az egység két tagja nyilatkozott lapunknak.

Vlček Erik élete kilencedik világbajnokságán két ezerméteres számban is rajtol: a négyesen kívül Gelle Péterrel a kajak párosban indul. Ő az egyedüli versenyző a szlovák csapatban, aki lehetőséget kapott a duplázásra. „Nem tartom kivételezésnek a kialakult helyzetet. A szabályok adottak voltak, de az nem volt bennük, hogy valaki nem indulhat két olimpiai számban. Csak azt kötötték ki: aki olimpiai számban indul, nem indulhat nem olimpiaiban. Semmilyen szabályt nem sértettem meg a duplázással – részletezi Erik, aki az Európa-bajnokság után kisebb vihart kavart két hajóba ülésével. – Örülök annak, hogy két lehetőségem lesz a vb-n, és nem csak egy, mert a kajaknégyes már nincs a szokott csúcsformában. Úgy érzem, én meg pont ellenkezőleg most vagyok életem legjobb formájában.”

Egy hét múlva már megkezdődik a csata az olimpiai kvótáért. Mire lehet, kell odafigyelni a hátralévő napokban? „Sokáig keményen edzettünk, de ezután már vigyázni kell magunkra, formánk megőrzésére kell összpontosítani, nem szabad megbetegedni – véli a négyes harmadik helyen ülő embere. – A K4-es úgy fog menni a vb-n, ahogyan a leggyengébb láncszem bírja majd. Remélem, a versenyen kihozza magából a maximumot. Linzben már nem voltak kemény edzések. Rövidebb volt az edzésprogram is, de intenzívebb munkát végeztünk a formába hozás jegyében. Kétszer is kipróbáltuk, mire vagyunk képesek. Ma két kilométert mentünk. Ezúttal csak egyszer tettük meg a távot, de a korábbi hetekben, amikor még sokat edzettünk, négyszer ennyit is megcsináltunk.”

Már csak a lazítás, a versenyre összpontosítás maradt hátra. Amit eddig elvégeztek, abból meríthetnek a komáromi fiúk is. „Az utolsó edzések már nem a mennyiségről, a hajtásról, hanem a minőségről szólnak – véli Riszdorfer Mihály, aki vezérevezős öccse, Richárd mögött ül a négyesben. – Apró részletekkel foglalkozunk. Például a rajtokkal, hogy jövő héten kipihenten, feltöltődve kezdhessük a pénteki vb-szereplést.”

Riszdorfer Mihály tizenkettedik világbajnokságára készül: „Nehéz vb áll előttünk. Egészen jól sikerült a felkészülés, és reménykedünk abban, hogy megbirkózunk az olimpiai selejtezővel – mondja tömören a négyes korelnöke. – Elég jó időket értünk el a linzi pályán. Azért mentünk oda, hogy kipróbálhassuk az ezer métert. Bizakodhatunk abban, hogy bekerülünk a legjobb nyolc hajó közé.”

Mától két napig Komáromban gyakorol a Vlček, Gelle kajakpáros. „Várom Petit. Nagyon tetszettek az eddigi páros edzések, mintha egy új dologban vettem volna részt. Közös munkánk irányítója, Rado Šimočko igazán érti a dolgát. Látni, hogy párostársamból ki tudja hozni a maximumot – tér ki másik szegedi versenyszámára Vlček Erik. – Jól sikerült munka van mögöttünk. Kiválóan érezzük egymást a közös hajóban. Nem tudom megmondani, hol lehet a helyünk a mezőnyben, hiszen ezer méteren nem indultunk még világversenyen, de valami azt súgja, hogy jól megy majd a páros.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?