Visszatér a világbajnok

Hidaskürt. Tíz évvel ezelőtt junior világbajnokként ünnepelte a sportlövők tábora. A mátyusföldi község reményteljes traplövője Olaszországban utasította maga mögé korosztálya legjobbjait.

Hidaskürt. Tíz évvel ezelőtt junior világbajnokként ünnepelte a sportlövők tábora. A mátyusföldi község reményteljes traplövője Olaszországban utasította maga mögé korosztálya legjobbjait. Varga Erik egy évvel később junior világcsúccsal hívta fel magára a figyelmet, de a következő esztendőkben ritkábban hallottunk róla. Nemegyszer eredményességével édesapja, az egykori vb-ötödik Varga Béla árnyékába került. Többször megpróbált visszatérni, kevés átütő sikerrel, ezért meglepetésként hatott, amikor feltűnt a neve a ma kezdődő nikóziai koronglövő Eb-re utazó szlovák csapatban (rajta kívül trapban még Mário Filipovič és Vladimír Slamka képviseli az országot). „Mindhárom válogató, a zólyomi, a trencséni és stupavai verseny alapján kiszámított átlageredményem juttatott ki az Európa-bajnokságra – avatott a részletekbe Varga Erik. – Neveztek, de a felkészülés során keveset tudtam edzeni, mert éppen az idén hajrázom a nagyszombati egyetem informatikai szakán, s bizony ezekben a hónapokban háttérbe szorult a trap. Az tény, hogy tavalyhoz képest jobban ment a lövés, eredményeim is erről tanúskodnak. Azzal a céllal utazom Ciprus szigetére, hogy az előzmények ellenére megálljam a helyemet, ami számszerűsítve annyit jelent, hogy ha meglövöm a 117 korongot, akkor elégedett leszek. Hogy mire lesz elég ez a teljesítmény, az csak a versenyen derül ki. Várhatóan a középmezőnybe sorolna” – nyilatkozta az elutazás előtt a visszatérő világbajnok. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?