Vincze Ferenc álomcsapata

Gúta. Vincze Ferenc a gútai ŠK vezetőedzője boldog, hangja szavainál többet elárul. Egy vidéki kisváros dzsúdósai nagy dolgokat műveltek a nagyobb klubok összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között készülő versenyzőivel szemben. „Nagyon sikeres volt számunkra a szombati, gútai torna az I.

Gúta. Vincze Ferenc a gútai ŠK vezetőedzője boldog, hangja szavainál többet elárul. Egy vidéki kisváros dzsúdósai nagy dolgokat műveltek a nagyobb klubok összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között készülő versenyzőivel szemben. „Nagyon sikeres volt számunkra a szombati, gútai torna az I. cselgáncsligában – újságolja az edző. – Mivel a besztercebányai Dukla – sok sérültje miatt – nem küldött csapatot, így színeinkben a náluk katonáskodó kiválóságunk, Csütörtöki is indulhatott. Kölcsönadása sokat segített rajtunk. Szereplésünket mindössze Szabó Róbert sérülése árnyékolta be. Hosszú idő után végre összeállt a társaság. A négy fiatal, nemrég még junior (Csütörtöki, Szabó Ákos, Benkoczky, Fördős) és a tapasztaltak (Gőgh, Szabó Róbert) alkotta együttes nagyon közel van a gútai nevelésűekből összehozható ideális felállításhoz. Ezt ritkán mondhatja el egy edző, mert legtöbbször rögtönöznie kell, nem indíthatja álomcsapatát.”

Bravúros volt a gútai fiúk helytállása a tatamin. Sereghajtóként kezdték a tornát, de olyan jól szerepeltek, hogy a mérkőzéssorozat után összetettben már a pontvadászat harmadik helyére tornázták fel magukat. Legyőzték a Trnavát (4:3, pontszerzők: Csütörtöki, Tóth, Kubica, Gőgh,), a Martint (4:3, Csütörtöki, Szabó Ákos, Tóth, Gőgh) és a Pezinokot (5:2, Csütörtöki, Szabó Ákos, Benkóczky, Gőgh, Mojžiš). Mérkő-zés nélkül kaptak két pontot (7:0-val) a hiányzó besztercebányaiakkal szemben, és csak a pozsonyi Sokoltól szenvedtek 5:2-es vereséget (győzelmeiket Gőgh és Mojžiš szerezte). A nyolc gyűjtött pont azt jelenti, hogy az I. ligában izgalmassá vált a legjobb négy közé jutás kérdése. Vezet a Sokol Bratislava 20, 2. Martin 10, 3. ŠK Kolárovo 8 (jobb segédpontokkal), 4. Pezinok 8, 5. Dukla B. Bystrica 8. Hátra van még az októberi, martini záró torna, s az utána kialakult sorrend alapján a legjobb négy csapat folytathatja a playoff-ban. „Nem számoltunk ezzel a lehetőséggel, de ha már ilyen magasra ugrottunk, megpróbálunk a legjobb négy között maradni” – árulta el legfrissebb haditervüket Vincze Ferenc. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?