Világbajnokok közül kerül ki az év sportolója

Peter Sagan, Matej Tóth és Varga Erik. Mindhárman olimpiai számban lettek idén világbajnokok, és mindhárman esélyesek az Év sportolója címre.

Peter Sagan, Matej Tóth és Varga Erik. Mindhárman olimpiai számban lettek idén világbajnokok, és mindhárman esélyesek az Év sportolója címre. Csakúgy, mint a szintén ötkarikás számban vb-első kajaknégyes a csapatok között.

Az Év sportolója-gálaestre december 22-én, kedden kerül sor a Szlovák Nemzeti Színház új épületében Pozsonyban, és az RTVS is élőben közvetíti. A 70–80 percesre tervezett gálán díjazzák az év tíz legjobb egyéni sportolóját és a három legjobb csapatot, lesz egy közönségdíjas – már most lehet voksolni a sportovecroka.eu oldalon –, s elismerést kap egy paralimpikon és egy sportlegenda is.

Az ankétba idén 114 sportújságíró kapcsolódott be, s összesen 48 egyéni versenyző (vagy kettős, mivel Szlovákiában a párosok is az egyéni kategóriába tartoznak) és 12 csapat kapott szavazatot.

A legjobb tízből természetesen nem hiányozhat a három egyéni világbajnok: a kerekes Peter Sagan, a gyalogló Matej Tóth és a traplövő Varga Erik, de ott találjuk a futballválogatottban és klubcsapatában is remeklő Marek Hamšíkot, a Stanley-kupa-győztes Marián Hossát, és szerepel a listán a világranglistán nagy előrelépést produkáló teniszező, Anna Karolína Schmiedlová, az alpesi síző Veronika Velez-Zuzulová, a motoros Štefan Svitko, a víziszlalomos Matej Beňuš és a sportlövő Zuzana Rehák Štefečeková is.

Közülük hárman újoncok, Beňuš, Schmiedlová és Svitko, a Top 10 részvételeket tekintve Hossa a rekorder, aki kilencedik alkalommal szerepel a legjobb tízben.

A csapatoknál az Eb-re kijutó futballválogatott, a vb-bronzérmes U20-as hokiválogatott és a világbajnok kajaknégyes – Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György és Linka Tibor – jutott be a legjobb három közé.

„A szlovák sport remek évet zárt, négy olimpiai számban avattunk világbajnokot, a futballisták az ország történetében először kivívták az Eb-szereplés jogát… Hogy ezek az eredmények mennyire kiemelkedőek, azt az is mutatja, hogy az egyéni sportolóknál csak négy név tűnt fel az első helyen, míg máskor nagyobb a szórás” – mondta Ľubomír Souček, az ankét kiértékelője. Souček azt is elárulta, hogy az első és a második helyezett között 15 pontnál nagyobb a különbség, de nem különösebben nagy előnnyel nyert a győztes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?