Vida Kristopher: Újra igazoltuk, hogy mentálisan erősek vagyunk

A DAC 2:1-re nyert a Podbrezová otthonában a labdarúgó Fortuna Liga első fordulójában, tehát a Marco Rossit felváltó Peter Hyballa vezetőedző sikeresen debütált. A remekül játszó Vida Kristopher a 92.

A DAC 2:1-re nyert a Podbrezová otthonában a labdarúgó Fortuna Liga első fordulójában, tehát a Marco Rossit felváltó Peter Hyballa vezetőedző sikeresen debütált. A remekül játszó Vida Kristopher a 92. percben lőtte a győztes gólt.

Peter Hyballa a 4-3-3-as taktikai felállást választotta, az új szerzemények közül Vida Máté és Makszim Tretyakov a kezdőcsapatban kapott helyet. A sűrű műsor miatt Kalmár Zsoltot pihentette a német tréner, aki Marin Ljubicicet csak a kispadra jelölte.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Mikuš fejesét Macej bravúrosan hárította. Ezután a DAC vette át az irányítást, a legtöbb zavart Vida Kristopher okozta a hazaiaknak. A 29. percben vezetést szerzett a DAC: Vida Kristopher beadása után Bayo fejesét Kuciak csak kiütni tudta, és Pačinda közelről a hálóba lőtt – 0:1.

A szünet után feljöttek hazaiak és az 50. percben kiegyenlítettek: Leško ívelt szabadrúgása után Mikuš bólintott a kapuba – 1:1. A gólt követően a küzdelem dominált, ám a meccs hajrájában ismét a DAC vitte a prímet. A csereként beállt podbrezovái Mejri két perc alatt két sárgát gyűjtött be, így a 88. perctől emberelőnybe került a DAC. A ráadásban ezt ki is használták a sárga-kékek, az aktívan játszó Koštrna jobb oldali beadását Kuciak csak kiütni tudta, a szemfüles Vida Kristopher pedig öt méterről a kapuba lőtt – 1:2.

„Jól éreztem magam a pályán, de a csütörtöki kupameccs után érthetően nem voltunk olyan frissek és koncentráltak. De nagy akarással futballoztunk, amiben fantasztikus szurkolótáborunk is sokat segített, és ismét megmutattuk, hogy mentálisan nagyon erősek vagyunk. A szünetet követő rövid időszakon kívül végig domináltunk – mondta lapunknak a meccs hőse, Vida Kristopher. – A vasárnapi bajnoki előtt csak egy edzésünk volt az új trénerrel, aki más felfogású szakember, mint az elődje volt. A 4-3-3-as rendszerben a tízes pozícióban, Bayo mögött játszottam, Tretyakov lecserélése után pedig szélsőként folytattam. Mindkét poszton, sőt, irányítóként is jól érzem magam. Örülök, hogy végre végigjátszottam a meccset. Ami a gólomat illeti, beadásra vártam az ötösön, ám az túl mély volt, aztán lecsaptam a kapusról kipattant labdára, s csak arra ügyeltem, hogy pontosan célozzak. Hála az égnek, hogy sikerült.”

„Mi sosem adjuk fel, minden meccsen a hármas sípszóig játszunk. Tbiliszi után ismét a hosszabbításban döntöttük el a meccset. Ez is bizonyítja, hogy milyen erős a csapatunk – nyilatkozta a mérkőzés után Ľubomír Šatka, a DAC-védelem oszlopa. – Szurkolóink szinte hazai környezetet teremtettek a számunkra, örülünk, hogy győzelemmel háláltuk meg a biztatást.”

„Nagyon örülünk a szerencsés győzelemnek. Még csak pár napja ismerem a csapatot. Csütörtökön élőben tekintettem meg a Tbiliszi elleni párharcot, a hazatérést követő napon pedig elbeszélgettem a játékosokkal. Az első félidő nagyon rendben volt a részünkről, a középpályán szervezetten játszottunk, a hazaiak azonban jól védekeztek. Térfélcserét követőn megérdemelten kiegyenlítettek a vendéglátók – értékelte a mérkőzést Peter Hyballa, a DAC 42 éves szakvezetője. – Igyekeztünk javunkra fordítani a meccset, ezért kockáztatnunk kellett. A kiállítás után Koštrnát feltoltuk a szélre, és ez be is jött. Örülök, hogy győzelmi mentalitás uralkodik az öltözőben, nagyon motiváltak vagyunk a csütörtöki kupameccs előtt. A Dinamo Minszk elleni kezdőben biztos lesznek változások a maihoz képest, mert a heti két találkozó ezt megkívánja.”

Háromszáz DAC-szurkoló kísérte el a csapatot Zólyombrézóra, mivel ennyi hely nem volt a vendégszektorban, a rendezők a mérkőzés előtt a hazai lelátóra irányították át a sárga-kék drukkereket. Ezúttal is kittek magukért a dunaszerdahelyi hívek, tizenkettedik emberként segítették a csapatot.

A DAC csütörtökön este (21.00) az Európa Liga-selejtező második körében a fehérorosz Dinamo Minszket fogadja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?