Vettel világbajnok lehet, de óvatos

<p>Szuzuka. Akár már a vasárnapi Japán Nagydíjon megnyerheti negyedik Forma–1-es világbajnoki címét Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája, ha megnyeri a futamot, fő riválisa, Fernando Alonso pedig legfeljebb a 9. helyen végez.</p>

MTI-JELENTÉS

Alonso jelenleg 77 ponttal van lemaradva a 26 éves Vettel mögött, és gyakorlatilag már lemondott a vb-címről.

A kétszeres világbajnok Alonso egyetért Stefano Domenicalival, a Ferrari csapatfőnökével, aki „szinte lehetetlennek” nevezte már a vb-cím megnyerését. „Nem számíthatunk arra, hogy az év végéig bármiféle csoda történik – mondta a spanyol pilóta. – A konstruktőrök között még lehetünk másodikok, ez a reális célkitűzés.”

Vettel a Forma–1 történetének legfiatalabb négyszeres világbajnoka lehet, s mindössze a harmadik olyan pilóta, aki sorozatban négyszer bizonyul a legjobbnak. Ez a bravúr eddig csak honfitársának, a hét vb-címével rekorder Michael Schumachernek, valamint a sportág ötvenes évekbeli klasszisának, az argentin Juan Manuel Fangiónak sikerült. Az F1-ben rajtuk kívül csak a francia Alain Prost nyert négyszer világbajnokságot.

„Nem gondolunk a vb-címre, ugyanúgy állunk rajthoz Szuzukában, mint az összes többi idei versenyen – nyilatkozta újságíróknak Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Mindegy, hol nyerjük meg a világbajnokságot, de azt gondolom, kicsi az esély arra, hogy ez épp Japánban történjen meg. Mikor volt utoljára, hogy Alonso nem fejezett be egy futamot?” A brit szakember által feltett kérdésre aztán azonnal érkezett a válasz egy riportertől: tavaly, épp Szuzukában...

A legutóbbi négy Japán Nagydíjon Vettel nyerte az időmérőt, háromszor pedig a futamon is diadalmaskodott. Tavaly a pole pozícióból rajtolva győzött, 2011-ben pedig ezen a pályán nyerte meg második vb-címét. Alonso a legutóbbi 24 GP-n egyszer sem rajtolhatott az első sorból, Szuzukában ugyanakkor 24 versenyből 20-szor az első vagy a második helyről rajtolt pilóta nyerte meg a versenyt.

A Japán Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint szombaton 7 órakor, a futam pedig vasárnap 8 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?