Vettel balesetekre számít az idei első Forma–1-es futamokon

ÖSSZEÁLLÍTÁSJerez. A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel szerint a 2014-es F1-es világbajnokság első futamain balesetekre lehet számítani a sok változás, elsősorban a turbómotorok használata miatt.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jerez. A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel szerint a 2014-es F1-es világbajnokság első futamain balesetekre lehet számítani a sok változás, elsősorban a turbómotorok használata miatt. „A kezdet mindenki számára nehéznek ígérkezik” – jelentette ki a német pilóta.

Hogy ez valóban így lesz-e, arról sokat elárulhat az év első hivatalos Forma–1-es tesztje, melyre mától péntekig a spanyolországi Jerezben kerül sor. Az előzetes jelentkezés alapján csak a Lotus nem fogja kipróbálni a mostantól használatos 1,6 literes turbómotorokat, a többi istálló ott lesz a pályán – már csak azért is, hogy bemutathassa 2014-es versenyautóját. A Mercedes például egyedi festéssel üzen a december 29-i síbalesete óta mesterséges kómában fekvő korábbi pilótájának, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek, az autón a „Keep fighting, Michael” (Harcolj tovább, Michael) felirat lesz olvasható.

Négy csapat azonban már a hétvégén lerántotta a leplet 2014-es modelljéről: a Sauber és a Lotus mellett a Ferrari és a McLaren is.

A maranellóiak autói a hagyományos tűzpiros színnel ellentétben a következő szezonban piros-feketére változnak. Az F14T modell nevét a szurkolók választották ki (a T a turbómotorokra utal). „1,2 millióan vettek részt a voksoláson, ez jól mutatja, hogy a Ferrari mennyire népszerű világszerte – mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. – Ez még nagyobb lendületet ad ahhoz, hogy az idén sikeresek legyünk.”

A McLaren maradt az eddig megszokott ezüst festésnél, az orr-részen kívül azonban – megfelelve az idei szabálymódosításoknak és előírásoknak – az első és hátsó szárnyat, valamint az autó oldalsó elemeit is átalakították. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?