Veretlenül lettek tornagyőztesek

<p>Farnad. A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola diákjai nyerték az első alkalommal megrendezett kispályás diákfocitornát.</p>

ÁBEL GÁBOR

„Sosem láttam még ennyi autót sportrendezvényen a faluban, mint most” – jegyezte meg a pálya tőszomszédságában lakó korosodó férfi, aki a háza elé kitett széken ülve szemlélte lankadatlan érdeklődéssel a fejleményeket. Volt is mit néznie, hiszen a több mint kétszáz tinédzser már reggel nyolckor elkezdett focizni, s késő délutánig abba sem hagyta a játékot. A Magyar Megmaradásért Duna és Alsó-Garam menti Polgári Társulás vendégei voltak. A benevezett tizenkét csapat közül a zselíziek az utolsó pillanatban lemondták a részvételt, így a helyükre az érsekkétyiek ugrottak be. A nemes elgondoláshoz méltó volt a megnyitó is, a 10–14 éves diákok és kísérőik Vadkerti Imrével közösen énekelték el a magyar és a székely himnuszt. Az alakulatokat négy hármas csoportba sorolták, ahol mindenki mindenkivel megmérkőzött. Az első helyezettek később az elődöntőben találkoztak, a tornagyőztes a Dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola csapata lett.

A csallóköziek szép teljesítménnyel rukkoltak elő, veretlenül lettek elsők. „Már a kora reggeli indulásnál arról társalogtunk, hogy megnyerjük a tornát. Védenceim komolyan vették a játékot, mindenre gondosan odafigyeltek, egymásért küzdöttek. Pontos passzokat, kevés cselt és szüntelen mozgást kértem tőlük, amit meg is valósítottak. Egy játékoson kívül, aki asztaliteniszezik, valamennyien bajnokságokban is futballoznak. Ebben a felállásban utoljára voltunk együtt, mivel ősztől öten középiskolások lesznek” – nyilatkozta lapunknak Pomichal Richárd, a győztes alakulat edzője.

Az okleveleket és a díjakat Okos Csaba, a Magyar Megmaradásért Duna és Alsó-Garam menti Polgári Társulás elnöke és Kű Lajos, a magyar labdarúgás egyik élő legendája adta át. Eredmények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?