Végigtarolták a mezőnyt

Nagymagyaron piros betűs siker, de máshol is felfigyeltek rá: sorrendben másodszor is végigtarolta a mezőnyt a Nyitrai és Nagyszombati megye III. ligájában a felső-csallóközi falu tekeklubjának C csapata. Mindannyian helybeliek, vagy a faluból származnak.

Nagymagyaron piros betűs siker, de máshol is felfigyeltek rá: sorrendben másodszor is végigtarolta a mezőnyt a Nyitrai és Nagyszombati megye III. ligájában a felső-csallóközi falu tekeklubjának C csapata. Mindannyian helybeliek, vagy a faluból származnak. Egyéniben is versenyzőik voltak a hangadók a bajnokságban.

Ifj. Marics István, aki edző és versenyző egy személyben, nagyon büszke társaira. „Mindig nyerni akarnak, nincs lazsálás, küzdünk az utolsó dobásig – ad ízelítőt sikeréhségükből. – Pedig jócskán vadásznak ránk az ellenfelek, mindenki minket akar megverni, sorra csúcseredményeket tarolnak ellenünk, de legyőzni nemigen tudnak bennünket.”

Legalábbis a bajnoki táblázaton két éve egyik ellenfelük sem tud előttük végezni. A minap véget ért pontvadászatban a mérlegük: 16 győzelem, egy döntetlen és három vereség. „Ebből az alapszakaszban kétszer kaptunk ki a pöstyéniek C alakulatától, amelyet extraligásokkal erősítettek meg, hogy győzni tudjanak. Harmadszor meg a rájátszásban Galgócon kaptunk ki, amikor már minden eldőlt, kevés volt a motiváció a győzelemre – tér ki botlásaikra az edző. – Csak dicsérni tudom tekézőinket, kiváló a kollektíva, az edzésekhez is komoly a hozzáállás, mások azt irigylik, hogy mennyire tudunk küzdeni egymásért, s mennyire hajtunk az utolsó dobásig.”

Nyolc csapat alkotta a III. liga szóban forgó csoportjának mezőnyét: a nagymagyari C az alapszakaszt és a rájátszást is megnyerte. Hat tekézőben zajlott a bajnokság, s valamennyiben a csallóköziek csapatneve mellett szerepel a legjobb eredmény. A utóbbi két évben ők voltak a legeredményesebbek ebben az osztályban: tavaly az első három (1. az illésházai ifj. Marics István 525 fa, 2. az olgyai Klúcsik Csaba 522, 3. a csenkei Hollósi István 520), idén az első két (1. ifj. Marics István 540, 2. Klúcsik Csaba 530) legjobb átlageredményt érték el. Idei legjobb csapateredményük 2263 fa volt (4x120-as sorozatban) a pöstényiek elleni rájátszásbeli összecsapáson. „A 2. fordulóban otthon kikaptunk a pöstyéniektől, később összeszedtük magunkat, s a rájátszásban már kamatostul visszavágtunk nekik. Tavaly nem mentünk feljebb a II. ligába, s idén is úgy néz ki, ősztől szintén maradunk ebben az osztályban. Hét közben vannak a bajnokik, s ez nekünk megfelel. Ráadásul a klub B csapata is ott szerepel, A alakulatunk pedig az I. liga élmezőnyt erősíti” – árulta el helyzetükről ifj. Marics István.

Tavaly négyen (ifj. Marics István, Klúcsik Csaba, Hollósi István, Keszőcze Zoltán – csapatvezető is) taroltak a bajnokcsapatban, a legutóbbi évadban már az időközben megszűnt egykori kiváló női együttesből Grello Erika is velük versenyzett. Ő is igazi küzdőember, kivette részét a csapat újabb diadalából. A férfiakkal lett bajnok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?