Imane Helif feljelentette Elon Muskot és J. K. Rowlingot, akik börtönbe is kerülhetnek zaklatásért

imane helif

A vitatott neme miatt sokat kritizált algériai női bokszoló, aki aranyérmet szerzett a párizsi olimpián, feljelentést tett online zaklatásért többek között Elon Muskkal, J. K. Rowlinggal és Donald Trumppal szemben.

Imane Helif algériai ökölvívó aranyérme után hivatalos panaszt tett a párizsi ügyészségen internetes zaklatás miatt, mert egyesek azt állították róla, hogy nem nő. A panaszban olyan hírességek is szerepelnek, mint Elon Musk és J.K. Rowling – írja a Daily Mail.

Az egyik posztban Rowling megosztott egy fotót Helif mérkőzéséről az olasz Angela Carinivel, és azzal vádolta, hogy egy olyan férfi, aki „élvezkedik az elnyomott nőn, akit épp most ütött meg”. Musk Riley Gaines amerikai versenyúszó posztját osztotta meg, amelyben azt írta, szerinte „a férfiak nem tartoznak a női sportokba”, mire Musk hozzátette: „Abszolúte”.

Helif ügyvédje, Nadil Boudi a Variety-nek elmondta, hogy Muskot és Rowlingot már feljelentették, és hamarosan Donald Trumppal szemben is intézkedni fognak. „Követeljük, hogy az ügyészség ne csak ezeket az embereket vizsgálja ki, hanem bárkit, akit szükségesnek tart” – tette hozzá.

A kiberbántalmazás bűncselekménye Franciaországban kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetéssel, valamint 30 ezer és 39 ezer euró közötti pénzbírsággal sújtható. Ha interneten elkövetett gyűlöletbeszéd miatt indítanak eljárást, az elkövető 70 ezer és 250 ezer euró közötti büntetésre számíthat.

Helif egyike annak a két bokszolónak, akik annak ellenére részt vehettek az olimpián, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) 2023-ban eltiltotta őket a női kategóriában való részvételtől. Az algériai bokszoló és a tajvani Lin Jü-ting az IBA szerint megbukott a tesztoszteron- és a nemi alkalmassági teszteken.

Az orosz irányítású szervezet azonban nem szolgáltatott közvetlen bizonyítékot, és homályosan fogalmazott. Az IBA-t emellett a felsővezetési kompetenciákkal kapcsolatos problémák és korrupciós ügyek gyanúja miatt megfosztották a 2024-es párizsi ökölvívóversenyek rendezési jogától, helyette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vette át a szervezést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?