Tajtiban maradt a Medves-kupa

tajtiak

Hazai pályán nem adta ki a kezéből a győztesnek járó serleget Tajti csapata az 53. Medves-kupán. Mind a négy térségbeli település alkalmi alakulatát legyőzve pontveszteség nélkül végzett a kispályás labdarúgótorna élén, letaszítva a bajnoki trónról a négyszer egymás után első Vecseklőt.

Focival fűszerezett falusi ünnepet tartottak a medvesaljai községben, vendégül látva a környező falvak – Hidegkút, Óbást, Újbást és Vecseklő – évente erre az alkalomra összeálló csapatát. „Minden összejött, megnyertük a tornát, kedvezett az időjárás, és az öt katlan gulyás is elfogyott a sok embert vonzó sportnapon” – újságolta Básti Róbert polgármester, a kupa főszervezője. – Az igazi örömöt a fiúk szolgáltatták, hiszen sorra legyőzték vendégeinket: Újbástot 3:2-re, váratlanul a címvédő Vecseklőt 5:2-re, Óbástot szintén 3:2-re, s a végén Hidegkútot 6:1-re. Kiválóan osztogatott Molnár Tamás, nagyszerű játékával magával ragadta a többieket is, nagyon kijött neki a lépés a tornán. Három Básti is játszott csapatunkban: Csaba, Zoltán és fia, Ádám, aki a rimaszombati ifiben futballozik, ügyes fiú, a gólkirály is ő lett. A sérült Básti Zsolt ezúttal kimaradt a csapatból, de előtte két hétig edzéseket tartott a fiúknak. Klárik Róbert a többiek helyett is futott, nagyon hasznosan focizott. A csereemberek is jók voltak, Farkas Dániel és Csonka Gusztáv még gólt is rúgott. Elsőségünkben az is szerepet játszott, hogy most az egyszer összejött a teljes csapat. Ennél jobb futballisták nincsenek a falunkban.”

A 2018 után újra első Tajti mögött az újbástiak végeztek a második helyen. „Fülekiek is voltak köztük, két hétig edzettek, hogy idén végre megelőzzék a Vecseklőt, nyerni akartak, még Molnár Richárd polgármester is beállt közéjük, mégsem sikerült nekik – szólt az érmesekről a házigazda. – Vecseklő csikócsapata is ügyes játékosokból állt, kapusuk tavaly remekelt, ezúttal kevesebb bravúrt mutatott be, s ez az eredményességükön is megmutatkozott.”

Három veterán futballista is pályára lépett a tornán: az újbásti Szabó Ottó 52 évével a legidősebb volt a mezőnyben, ugyanennyi évesen húzott csukát a másik legkorosabb játékos, az óbásti Tóth Gyula, s idén töltötte be az ötvenet a tajti Básti Zoltán is. Ők az 1972 óta megszakítás nélkül évente más-más medvesaljai településen megrendezett kupa korábbi évtizedeinek utolsó mohikánjai.

Tornakrónika

53. Medves-kupa:

Hidegkút–Óbást 0:4, g.: Herényi Erik, Jankóšik Norbert, Szabados Máté, Tóth Bence; 
Újbást–Tajti 2:3, g.: Kárász Miroslav, Sonkoly Krisztián, ill. Klárik Róbert, Molnár Tamás 2; 
Vecseklő–Hidegkút 6:0, g.: Szabó Krisztián 3, Bozó Richárd 2, Agócs Attila; 
Újbást–Óbást 2:0, g.: Szitai Dominik, Tóth Sebestyén; 
Tajti–Vecseklő 5:2, g.: Básti Ádám 2, Molnár Tamás, Farkas Dániel, Klárik Róbert, ill. Jakab Dávid, Szabó Krisztián; 
Hidegkút–Újbást 0:6, g.: Kárász Miroslav 4, Magyar Marek, Sonkoly Krisztián; 
Óbást–Tajti 2:3, g.: Tóth Bence, a másik góllövőt nem tették közzé, ill. Básti Ádám 3; 
Újbást–Vecseklő 1:0, g.: Szitai Dominik; 
Hidegkút–Tajti 1:6, g.: Csonka Gyula, ill., Básti Ádám 3, Molnár Tamás 2, Csonka Gusztáv; 
Óbást–Vecseklő 0:5 (a góllövőket nem jelentették).

Végeredmény:

   1. Tajti 4 4 0 0 17:7 12

   2. Újbást 4 3 0 1 11:3 9

   3. Vecseklő 4 2 0 2 12:6 6

   4. Óbást 4 1 0 3 6:10 3

   5. Hidegkút 4 0 0 4 1:22 0

Gólkirály: Básti Ádám (Tajti, 8 gól).

A győztes csapat: Básti Zoltán, Básti Ádám, Klárik Róbert, Básti Csaba, Molnár Tamás, Molnár Gyula. Szepesi Dávid, Darabi Richárd, Csonka Gusztáv, Horváth Delon, Illés Nikolasz, Farkas Dániel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?