Vége a cseh cölibátusnak

Lisszabon/Braga. Ha Németország legyőzi a már biztos továbbjutó cseh csapatot, a Völler-gárda is ott lesz a negyeddöntőben. A lett és a holland együttesnek nyernie kell, ha tovább akar kerülni, ám a teljes sikerhez a németek pontvesztésére is szükségük van.

A csehek közül Jankulovski (balra) valószínűleg pályára lép, Baroš és Poborský viszont biztosan nem lesz a kezdőcsapatban a németek ellenČTK-felvéteRudi Völler a csehek elleni meccsre egyetlen csatárral küldi pályára csapatát – Ballack afféle hátravont csatárként játszik majd, így veszélyesebb lesz. Magunkkal kell foglalkoznunk, és akkor meglesz a siker – mondta Völler, utalva a már csoportelső ellenfél várhatóan tartalékos felállására, amihez azért hozzáfűzte: – Persze, ha Nedvěd és Galásek nem játszik, az nem jelentene feltétlenül rosszat a számunkra. A németek felkészülését azok az információk is segíthetik, amelyekkel Pavel Kuka szolgált a német SID sportügynökségnek: az egykori válogatott csatár a jelenlegi cseh csapat játékát elemezte.

A csehek szakvezetője, Karel Brückner jelezte: legjobbjainak pihenésre van szükségük a negyeddöntő előtt, ezért – a hollandok legnagyobb bánatára – több változtatást is tervez kezdőcsapatában a számukra már tét nélküli mérkőzésre. A szakértők szerint biztosan a hiányzók között lesz a Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Tomáš Rosický, Jan Koller, Milan Baroš és a Tomáš Galásek is. A játékosok már alig várják a csoportkör végét, ugyanis utána jutalomként eltölthetnek egy kis időt rég nem látott feleségükkel, barátnőjükkel. – Nem pusztán a szexről van szó. A találkozók a lelki felfrissülést is szolgálják – magyarázta az elöljárók engedékenységének okát Petr Krejčí csapatorvos. – Nagyon várom már a feleségemet, a hónap eleje óta nem láttam őt – nyilatkozta Tomáš Ujfaluši. A válogatott vezetői ugyanakkor jelezték, hogy nincs szó egész éjszakás együttlétekről, s ezért a csapat szállodájától 15 km-re foglaltak szállást a látogatóknak. A németeknek mindenesetre van mitől tartaniuk: négy éve a portugál B-csapattól 3:0-ra kaptak ki...

Várható kezdőcsapatok – NÉMETORSZÁG: Kahn–Friedrich, Wörns, Nowotny, Lahm–Hamann, Baumann, Frings, Ballack, Schweinsteiger–Kuranyi. CSEHORSZÁG: Čech (Blažek)–Jiránek, Ujfaluši, Bolf, Jankulovski–Plašil, Týce, Šmicer, Vachoušek–Heinz, Lokvenc.

Advocaatnak torkán a kés

Mindkét csapatnak csak a győzelem adhat reményt a negyeddöntőbe jutásra a Hollandia–Lettország találkozón. Dick Advocaat holland kapitánynak már „torkán a kés”, vagyis kiesés esetén valószínűleg véget ér szakvezetősködése. – Sajnos szinte minden a csehektől függ – fogalmazta meg érzékletesen a válogatott kétségbeejtő helyzetét a középpályás Edgar Davids. – Ráadásul nagyon oda kell figyelnünk a lettek ellen is, hiszen mind a csehek, mind a németek megszenvedtek velük.

A lett válogatott játékosai és edzői lényegesen felszabadultabbak, sőt immár a nyolc közé kerülést sem tartják elképzelhetetlennek: – Azzal, hogy itt vagyunk, egy álmunk már valóra vált, de miért ne valósíthatnánk meg egy még merészebb álmot is – tette fel a költői kérdést Maris Verpakovskis. – Egyszer vesztettünk, egyszer döntetlent játszottunk, már csak a győzelem hiányzik – nyilatkozta Starkovs kapitány.

Várható kezdőcsapatok – Hollandia: van der Sar–Reiziger, Bouma, Stam, van Bronckhorst–Seedorf, Davids, Cocu–van der Meyde, van Nistelrooy, Robben. LETTORSZÁG: Kolinko–Isakovs, Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins–Bleidelis, Lobanovs, Astafjevs, Rubins–Prohorenkovs, Verpakovskis.

A MAI MŰSOR

D-CSOPORT – 20.45 (Lisszabon, Alvalade): Németország–Csehország (Játékvezető: Hauge – norvég). 20.45 (Braga): Hollandia– Lettország (Nielsen – dán).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?