VB-MOZAIK

SEPP BLATTER BĺRÁL
Nagyobb körültekintésre szólította fel a játékvezető küldést illetően a FIFA illetékes bizottságát Joseph Blatter. A szervezet elnöke szeretné, ha az elődöntőre valóban a legjobb bírókat jelölnék.

SEPP BLATTER BĺRÁL

Nagyobb körültekintésre szólította fel a játékvezető küldést illetően a FIFA illetékes bizottságát Joseph Blatter. A szervezet elnöke szeretné, ha az elődöntőre valóban a legjobb bírókat jelölnék. „A negyeddöntőket látva azt kell mondanom, hogy így utólag nem lehet minden esetben helyesnek ítélni a bíróküldést” – vélekedett Blatter. A FIFA első embere azért bosszús, mert a nyolcaddöntők után nyomatékosan megkérte az illetékeseket, hogy nagyon körültekintően és a szakmai tudást szem előtt tartva jelöljék ki a játékvezetőket.

HAMANN MEGSÉRÜLT

Az Egyesült Államok elleni győztes negyeddöntőben térdszalag-húzódást szenvedett Dietmar Hamann, a német válogatott középpályása. Az első orvosi vélemények szerint az FC Liverpool 28 éves játékosa a hét végén nem vehetett részt csapata edzésein, de a keddi, Koreai Köztársaság elleni elődöntőben már Rudi Völler szövetségi kapitány rendelkezésére állhat.

JOHANSSON DICSÉR

Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke nagyon elégedett a nézők magatartásával a világbajnokságon, különösen a brit drukkerek viselkedésével. „Elismerésem az angol szurkolóknak – mondta Johansson. – Megértették, hogy a labdarúgás értelme: élvezni a játékot, biztatni a kedvenceket, örülni a győzelemnek és elfogadni a vereséget.” Hozzátette: meggyőződése, hogy a rendbontást sohasem a valódi drukkerek okozzák, hanem azok, akiket nem érdekel a futball.

SCOLARI ELÉGEDETT

Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szövetségi kapitánya nem foglalkozik a játékvezetőkkel, pedig előtte már sokan kritizálták a ténykedésüket. „Hibák minden mérkőzésen előfordulnak. Nagyon könnyű más nyakába varrni a kudarcot. Azt hiszem, a bírók átlagos teljesítményt nyújtanak. Se nem jobbak, se nem rosszabbak, mint máskor” – mondta a szakvezető, akinek a törökök elleni szerdai elődöntőre kell most felkészítenie csapatát.

KAHN: FELKÉSZÜLTÜNK!

Oliver Kahn, a német labdarúgó-válogatott kapusa szerint várható, hogy egy-két bírói ítélet nem nekik fog kedvezni kedden, a Koreai Köztársaság elleni világbajnoki elődöntőn, de úgy véli: ez természetes. „Felkészültünk arra, hogy a dél-koreaiak esetleg többet engedhetnek meg maguknak – mondta a világklasszis kapus. – Ez a hazai pálya előnye, amivel számolnunk kell. Nem hiszem, hogy mindez befolyásolná a játékunkat. Eggyel több gólt kell lőni.” A Japánnal társrendező dél-koreai együttest sokan azzal vádolják, hogy bírói segítséggel jutott be a négy közé.

EU-VIZSGÁLAT LEHETSÉGES

Könnyen lehet, hogy az Európai Unió vizsgálatot indít a Perugia ellen, amiért az olasz futballklub szerződést bontott a dél-koreai An Dzsung Hvannal. A fiatal csatár „bűne” az volt, hogy Olaszország válogatottja az ő aranygólja miatt búcsúzott a világbajnokságtól a nyolcaddöntőben. Az E- szerint a Perugia elnöke megsértette az alapvető emberi jogokat, amikor kijelentette: nem alkalmaz olyan játékost, aki kiejtette a nemzeti csapatot. „Luciano Gaucci eljárása diszkriminatív” – mondta Glyn Ford, az Európa Parlament brit tagja.

HATAN ŐRIZETBEN

Két rendőr megsérült abban az utcai zavargásban, amely Köln belvárosában alakult ki a német válogatott Egyesült Államok felett aratott 1:0-ás győzelmét követően. A lefújás után mintegy 1500 örömittas szurkoló vonult az egyik körútra, de a békés ünneplés rendbontásba torkollt, amikor néhány magáról megfeledkezett huligán különböző tárgyakat kezdett dobálni a rendőrök felé. Az összecsapásban a hatóság két tagja megsérült, hat embert őrizetbe vettek.RONALDO JÁTÉKA KÉRDÉSES

Elképzelhető, hogy combsérülés miatt Ronaldo nem játszhat a szerdai elődöntőben Törökország ellen. „Időnként a vártnál hosszabb ideig tart a gyógyulás, ezért csak visszafogottan bizakodunk. Ha nem épül fel teljesen, akkor nincs értelme a kockáztatásnak” – mondta Luis Runco, a brazil válogatott orvosa. Ronaldót az angolok elleni pénteki negyeddöntő 70. percében lecserélték. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?