Vásári ajándék a gútai drukkereknek

Gúta |

<p>Bizonyára csak a legvérmesebb gútai szurkolók merték remélni, hogy kedvenceik gólzáporos győzelmet produkálnak a nagymegyeriek ellen.</p>

Bizonyára csak a legvérmesebb gútai szurkolók merték remélni, hogy kedvenceik gólzáporos győzelmet produkálnak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában remek rajtot vett nagymegyeri újonc elleni, vásári hangulatban zajló összecsapáson.

A találkozó elején kóstolgatták egymást a csapatok, szemmel láthatóan a hazaik gépezete műkö- dött olajozottabban. Pontosabban ők voltak kevésbé idegesek. A 6. percben kerültek először helyzet-közelbe a gútaiak, de Lovász Marek lövését a vendégek kapusa hárította. Három perccel később Lovász Marek a jobb oldalon kapott jó indítást, a tizenhatos előtt ugyan megtorpant, de aztán megfogadta a közönség tanácsát. „Lőj, lőj!” – zúgott a lelátóról a drukkerek biztatása. A hazaiak csatára megfogadta a tanácsot és parádés találattal juttatta vezetéshez csapatát (1:0). A túloldalon Buka lódult meg a labdával, de mivel kisodródott, lövését a gútai kapus hárította. A vendéglátók kifogták a szelet a nagymegyeriek vitorlájából. Saját térfelük közepéig kitolták védelmüket, így kapuközelbe csak egyéni akciók révén jutottak el a csallóköziek. Egy ilyennel próbálkozott a 17. percben Nagy, aki egyenlítési lehetőséget puskázott el: jobb külsővel a bal kapufa mellé gurított. Tíz perc elteltével Lovász József Kaprinaival csatázott a labda birtoklásáért, a küzdelemben a hazai futballista a földre került. A játékvezető habozás nélkül a piros lappal büntette Kaprinait. Tegyük hozzá, kissé elhamarkodottan, de nem alaptalanul! Ettől a pillanattól kezdve még nagyobb nyomás nehezedett a vendégekre. Glofák és Lovász M. ziccert hibázott. Röviddel az első félidő befejezése előtt Lovász Marek mintegy huszonöt méterről kapura célzott, a labda az egyik vendégvédőn irányt változtatva a tehetetlen kapus mellett a jobb alsó sarokban landolt. (2:0). Röviddel a szünet előtt még Németh és Lovász József növelhette volna a Vág-partiak előnyét, ám a nagymegyeri védelem mindkét esetben felszabadított.

A második játékrész is gútai rohamokkal kezdődött, mégis a vendégek veszélyeztettek. Egyik legjobbjuk, Buka ívelte be a labdát a tizenhatosba, és bizony a hazai védelemnek volt mit tennie, hogy megússza gól nélkül. A találkozó 62. percében Németh a bal oldalon lódult meg a labdával, Glofákhoz gurított, akinek helyezett lövése után újra gólnak örültek a hazai szurkolók (3:0). Nem rezingáltak, tovább próbálkoztak, akár szépíthettek volna az emberhátrányban játszó nagymegyeriek. Nagy higgadtan a bal oldalon felfutó Ráczhoz továbbított, aki ajtó-ablak szituációban, az üresen tátongó kapu mellé gurított. Közben a hazaiak biztos vezetésük tudatában visszavettek az iramból, a fáradni látszó vendégek pedig beletörődtek sorsukba. A 82. percben Varga Dezső elkaszálta Babiczot, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Máté Péter adta meg a kegyelemdöfést a fürdővárosiaknak (4:0). A hazaiak megküzdöttek a sikerért, ellenfelük tíz játékossal is becsülettel végigharcolta a találkozót.

KOLÁROVO–VEĽKÝ MEDER 4:0 (2:0). Gólok: Lovász Marek (9., 42.), Glofák (62.), Máté P. (82. – 11-esből). Játékvezető: Čulák, 500 néző. Sárga lap: Máté P., ill. Gerhát, Varga J., Nagy. Piros lap: Kaprinai (27., V. Meder).

KOLÁROVO: Petrušek (70. Molnár)–Máté Péter, Czabány, Musitz, Kis–Lovász M. (64. Babicz), Lovász J., Máté Zsolt, Kürti (80. Kalmár)–Németh, Glofák. VEĽKÝ MEDER: Döme–Varga D., Kaprinai, Buka, Varga J.–Simon, Érsek J. (16. Póda, 80. Paxián), Érsek Á., Nagy–Gerhát (55. Varga L.), Rácz. (bj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?