A DAC edzője: Nem hasonlítunk a szezon végi önmagunkra

dac

Nem rázódott helyre a DAC az Azerbajdzsánban kapott pofontól, a dunaszerdahelyi csapat csak 2:2-s döntetlent játszott a kassaiak otthonában a labdarúgó Niké Liga 1. fordulójában.

A dunaszerdahelyi szurkolók az új szezon második tétmérkőzésén sem azt a csapatot látták viszont, amelyhez tavasszal hozzászoktak. Hogy valami rejtélyes módon félrecsúszott a nyár folyamán, azt Xisco Munoz is elismerte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, ahol a tőle megszokottnál jóval karcosabban fogalmazott. 

„Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Olyanok voltunk, mint az óvodások, nem igazán ismerek rá a csapatomra. Nem hasonlítunk az előző szezon végi önmagunkra, amikor tapasztaltabbnak tűntünk és nem kaptunk gólokat. Most nem uraljuk a mérkőzéseket és nem vagyunk ráhatással a történésekre. Javulnunk kell és visszatérni ahhoz, amit korábban csináltunk, hogy úgy képviseljük a klubot, ahogy azt illikˮ – nyilatkozta a spanyol szakember. 

Érthető, hogy miért fáj Munoz feje, hiszen a tavaszi sikercsapat egyben maradt, ráadásul az átigazolásokkal a keret egyértelműen mélyült és erősödött. Ez azonban mit sem számít addig, amíg tulajdonképpen minden poszton találni legalább egy olyan játékost, aki az új szezonban eddig kettőből kétszer mélyen a tudása alatt játszott. 

„A bajnokság ezüstérmese ellen összességében jó az egy pont. Három pontra vágytunk, de majd pótoljuk a hiányt más csapatok ellen. Tetszett a játékosaim hozzáállása, ezen az úton akarjuk folytatni. Első lépésként kielemezzük a mérkőzést és a hibáinkatˮ – értékelt a kassaiak trénere, Geri Gergely.

A dunaszerdahelyiek csütörtökön 20.30-kor fogadják a Zirát a MOL Arénában, vasárnap 18 órakor pedig igazi régióderbire kerül sor, amikor a komáromi KFC látogat Dunaszerdahelyre. 

A sárga-kékek a mérkőzés után azt is megtudták, mi vár rájuk a Slovnaft Cupban. A kupában az élvonalbeli csapatok a 2. fordulóban csatlakoznak be a küzdelmekbe, a DAC-ra a szalkaiak és a párkányiak összecsapásának győztese vár, a hivatalos harmonogram szerint augusztus 28-án, de ez a dátum még változhat.

Jegyzőkönyv

FC Košice–DAC 2:2 (1:1)

Gólszerzők: Medved (24., 90+6., a másodikat 11-esből), ill. Almási (11.), Herc (57.)

Játékvezető: Marhefka, 4052 néző

Sárga lap: Bajo, Yapi (mindketten DAC)

FC KOŠICE: Šípoš–Fabiš, Kružliak, Krivák, Gorosito, Bokros (70. Magda)–Gallovič, Zsigmund (89. Miljanic), Takáč (70. Niarkhosz)–Faško, Medved (90+12. Varga P.)

DAC: Popovics–Dimun, Kacsaraba, Brunetti–Yapi, Bajo, Herc (76. Tuboly), Mendez (61. Andzouana)–Bernát (61. Vitális)–Dolcek (46. Trusa), Almási (73. Redzic)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?