Varga Eriknek nem jött össze a döntős szereplés

Nem került be a döntőbe a traplövő Varga Erik a riói olimpián. A diószegi sportoló nem tudott ráhangolódni a deodorói lőtérre, a selejtező első napja után a 11. helyen állt, s végül a 21. helyen végzett.23–23–23–24–21.

Nem került be a döntőbe a traplövő Varga Erik a riói olimpián. A diószegi sportoló nem tudott ráhangolódni a deodorói lőtérre, a selejtező első napja után a 11. helyen állt, s végül a 21. helyen végzett.

23–23–23–24–21. Ezek voltak Varga Erik eredményei az ötkarikás traplövés selejtezőjének öt körében. Már az első nap három köre után sejthető volt, hogy a kétszeres és címvédő világbajnok szlovákiai sportolónak nagyon nehéz dolga lesz a döntőbe jutással.

Az első nap eredményeit nagyban befolyásolta az erős szél is, Branislav Slamka, a szlovákiai sportlövők edzője rámutatott, hogy Vargánál három esetben is úgy elfújta a szél az agyaggalambot, hogy nem tudott már korrigálni. Varga szerint azonban a szél mindenkinek egyforma gondot jelentett. Rióban viszont speciális dobógépeket használnak, s azok az európai lövők, akiknek megvoltak az anyagi forrásaik arra, hogy ezeket a saját lőterükön is felszereljék, ebből profitáltak. „Meglátszik, hogy valaki egy éven át ezeket a dobógépeket használta” – hangsúlyozta Varga Erik.

„Még él a remény szikrája, megpróbálunk tüzet szítani belőle” – mondta a selejtező első napja után Slamka.

A második napon úgy tűnt, sikerülhet. Varga az első körben csak egyszer rontott, és a többieknek is meggyűlt a bajuk a lőtérrel. A diószegi sportlövőnek egy hibátlan utolsó körrel meg lett volna az esélye a döntőre, de végül itt teljesített a legrosszabbul, 21 találatig jutott a 25-ből. Ez végül a 21. helyhez volt elég, ami Varga leggyengébb olimpiai eredménye, Pekingben 9., Londonban 12. volt.

„A felkészülés során elvégzett munkámmal maximálisan elégedett vagyok, a technikám világszínvonalú. Sajnálom, hogy az a rengeteg munka, az a rengeteg energia, amit belefektettem, nem mutatkozott meg az eredményen. Erre a lőtérre azonban nem tudtam ráhangolódni. A lövészet nagyon kemény sport, két napon át kell koncentrálni” – mondta a verseny után a szlovákiai küldöttség rangidőse.

Elismerte, nehéz volt kizárnia a gondolatait a verseny alatt: „Emberek vagyunk, nem robotok, a koncentráció egy századmásodpercre kiesik, és máris ott a hiba.” Varga a riói Világkupán betegség miatt nem tudott elindulni, de állítása szerint az sem segített volna jobban ráhangolódnia a lőtérre. „A versenyen az ember már a tanult dolgokat végzi, a tréningek az igazán hasznosak arra, hogy az ember jobban érezze magát egy lőtéren. Az segített volna, ha edzőtáborozhattam volna ezen a pályán” – zárta a diószegi sportoló. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?